Luceafărul Bălan, cu gândul la Liga a III-a

„Avem nevoie de întăriri în fiecare compartiment pentru a aborda cu şanse reale meciul de baraj”, a afirmat antrenorul Marius Paşca.

Lider detaşat în Liga a IV-a după prima parte a campionatului, Luceafărul Bălan a păşit încrezătoare în noul an, unul în care principala ţintă este calificarea la meciul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a şi chiar câştigarea acestuia. Formaţia patronată de Radu Pop şi antrenată de Marius Paşca a obţinut doar victorii în cele 13 etape din turul campionatului, acumulând 39 de puncte. Şi golaverajul este unul de invidiat, Luceafărul Bălan marcând 76 de goluri în 13 partide, jocuri în care a încasat doar 12.
Dacă în sezonul trecut, Bălanul nu mai avea nicio şansă la câştigarea campionatului în momentul în care Marius Paşca preluat echipa, lucrurile s-au schimbat radical în vara anului trecut, odată cu venirea unor jucători ce au activat mulţi ani la nivelul Ligii a III-a.
„Când am venit la Bălan, mi-am propus să fac o analiză a echipei, să vedem ce posturi sunt deficitare şi să formăm un lot competitiv, cu care să câştigăm campionatul. Am adus jucători cu experienţă la echipă, dar avem în lot şi fotbalişti tineri, pe care ne putem baza şi în partea a doua a campionatului. Pe lângă Toth Karoly, i-am mai transferat pe Mihai Bode, Maior Istvan, Vlad Negrean, Andrei Teglaş, jucători cu multe meciuri la nivelul Ligii a III-a, iar odată cu venirea lor, jocul nostru s-a îmbunătăţit”, a precizat antrenorul echipei din Bălan, Marius Paşca.
Antrenorul liderului din Liga a IV-a consideră că ar mai trebuie efectuate câteva transferuri în perioada următoare ca echipa pe care o conduce să aibă şanse reale la partida de baraj.
„Întotdeauna este loc de mai bine, indiferent la ce nivel joci. Nu îmi fac probleme în ceea ce priveşte câştigarea campionatului, fiindcă sunt convins că această ediţie de campionat o vom câştiga cu lotul actual. Însă, pentru a aborda un meci de baraj cu şanse reale la victorie, va trebuie să mai aducem câţiva jucători. Un meci de baraj are încărcătura specifică, iar la rezultatul final concurează mai mulţi factori. Probabil, am avea nevoie de îmbunătăţiri în fiecare compartiment pentru a avea şanse reale la promovare. Şi soluţiile pe banca de rezerve ar fi altele dacă am mai aduce câţiva jucători”, a mai spus Paşca.
Tehnicianul zălăuan a vorbit şi despre nivelul campionatului judeţean de fotbal, despre care spune că este unul scăzut în comparaţie cu multe alte campionate judeţene.
„Poate fi un lucru înşelător pentru noi faptul că ne impunem în toate meciurile din campionatul judeţean. Cu părere de rău trebuie să spun că nu avem un campionat puternic. Mi-ar fi plăcut să existe mai multe echipe de valori egale. Au fost doar câteva meciuri în care nu ne-am impus la o diferenţă mare de scor, în celelalte am obţinut victorii clare. Probabil, dacă starea terenurilor ar fi fost alta, diferenţa ar fi fost chiar mai mare. Nici Sportul Şimleu nu a avut o adversară pe măsură în sezonul trecut, iar la baraj situaţia s-a schimbat radical. Există riscul de a se crea o stare de relaxare în jurul echipei, din moment ce câştigi campionatul la pas, dar voi încerca să-i menţin la fel de concentraţi pe jucători până la meciul de baraj. Un joc de baraj este total diferit faţă de un meci de campionat”, consideră antrenorul Luceafărului.
Locul doi în Liga a Iv-a este ocupat de Dumbrava Gâlgău, formaţie aflată la 11 puncte în spatele liderului. În prima etapă din returul Ligii a IV-a de fotbal, Luceafărul Bălan va evolua pe teren propriu, în faţa celor de la Olimpic Bocşa.

Leave a Comment