Luceafărul Bălan continuă în Liga a III-a

Radu Pop, patronul echipei din Bălan, infirmă zvonurile potrivit cărora Luceafărul nu va mai evolua în Liga a III-a în returul acestui sezon, precizând că lotul pregătit de zălăuanul Călin Pop va începe pregătirile cel târziu în data de 10 februarie

Luceafărul Bălan a fost una dintre surprizele jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, desfăşurate în vara anului trecut. Echipa condusă la acea vreme de Marius Paşca a învins cu scorul de 6 – 4 la general Olimpia II Satu Mare, o formaţie mai bine cotată înaintea disputei cu Bălanul.
Promovată în al treilea eşalon, Luceafărul Bălan nu a avut tocmai parcursul pe care şi l-a dorit în prima parte, aceasta şi din cauză că a rămas fără câţiva jucători importanţi. La un moment dat, s-a vehiculat că echipa din Bălan se va retrage din campionat înainte de finalul turului, iar acum, în pauza de iarnă, mai multe voci au afirmat că Luceafărul nu va mai evolua în retur.
Contactat telefonic, pentru a clarifica situaţia, patronul Radu Pop a precizat că nu s-a pus niciodată problema ca echipa pe care o conduce să se retragă din campionatul Ligii a III-a.
„Nu ne sperie faptul că ne vom despărţi de mai mulţi jucători în această perioadă. Aceşti jucători ne-au părăsit încă de la începutul campionatului, dar ne-am descurcat şi fără ajutorul lor, nu ne-am retras din campionat. Acum, văd că au apărut din nou tot felul de zvonuri cum că ne retragem din campionat. Vreau să spună că nu ne-am gândit niciodată la acest lucru, iar Luceafărul Bălan va evolua şi în returul Ligii a III-a. Am rămas în tur 13 jucători şi ne-am descurcat. Vreau să mulţumesc pe această cale Consiliului Judeţean Sălaj, care a fost alături de noi în prima parte a campionatului şi care sunt convins că ne va ajuta şi în retur. În funcţie de bugetul pe care-l vom avea la dispoziţie, vom face câteva transferui. Vrem să transferăm patru, chiar cinci jucători a căror valoare este peste nivelul Ligii a III-a. Le vom dezvălui numele la momentul oportun”, a declarat Radu Pop.
Adus la echipă cu câteva etape înainte de finalul turului, antrenorul zălăuan Călin Pop va continua pe banca celor de la Bălan şi în returul campionatului.
„Călin Pop va rămâne în funcţia de antrenor principal. El va fi prezent la Federaţia Română de Fotbal în zilele următoare, iar cu această ocazie ne va plăti şi taxele pentru retur”, a mai afirmat patronul clubului.
Prima etapă din returul Ligii a III-a este programată în 5 martie, iar Luceafărul Bălan va evolua în deplasare, urmând să întâlnească CSM Sighetul Marmaţiei.

Leave a Comment