Luceafărul Bălan, „aruncată” în Liga a V-a

Cererea de retragere a clubului Luceafărul Bălan din Liga a III-a a fost aprobabă miercuri, 2 martie de Comisia de Disciplină şi Etică din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, cu doar trei zile înaintea începerii returului de campionat. Conform Regulamentul Disciplinar, formaţia de pe malul Someşului a fost retrogradată în Liga a V-a, ultimul eşalon valoric din fotbalul românesc.

După un tur de campionat în care nu a obţinut nicio victorie, dar şi după mulţi ani de muncă depusă din partea jucătorilor, antrenorilor şi persoanelor din conducere, Fotbal Club Luceafărul Bălan s-a retras din Liga a III-a în iarna acestui an. O decizie, oarecum, pripită a patronului Radu Pop, care a afirmat că motivul acestei retrageri din campionat îl reprezintă bugetul insuficient de care ar fi dispus clubul în partea a doua a campionatului.
„Având în vedere că bugetul promis de la Consiliul Judeţean Sălaj este de 25.000 de lei, adică jumătate din cât speram noi, era imposibil să continuăm în Liga a III-a. Cu aceşti bani, puteam supravieţui doar câteva etape. Nu vreau să-mi bat joc de copiii care au fost alături de acest club şi care vor să joace în continuare în Liga a III-a. Dacă noi nu putem să le oferim condiţii, mai bine să plece la alte echipe. Banii promişi de la Consiliul Judeţean Sălaj, nu ar fi fost suficienţi nici pentru o echipă din Liga a IV-a. Am făcut tot ce a depins de mine pentru a putea merge mai departe dar, dacă nu pot să le ofer jucătorilor condiţii de Liga a III-a, mai bine ne retragem din competiţie”, avea să declare în urmă cu o lună Radu Pop, patronul echipei din Bălan.
Cererea prin care Luceafărul Bălan şi-a anunţat oficial retragerea din campionatul Ligii a III-a de fotbal a ajuns la federaţie în data de 25 februarie, fiind aprobată în cadrul şedinţei Comisiei de Disciplină şi Etică din data de 2 martie, cu trei zile înaintea începerii returului.
Conform Regulamentului Disciplinar, clubul din Bălan va evolua în Liga a V-a începând din sezonul viitor, însă, va avea drept de promovare în eşalonul superior încă din primul an competiţional, dacă va îndeplini condiţiile necesare promovării.
„În conformitate cu articolul 79/8 coroborat cu articolul 79/14.1 din Regulamentul Disciplinar, echipa de fotbal Luceafărul Bălan se sancţionează cu retrogradarea în ultima categorie competiţioanlă organizată de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Sălaj”, informează Departamentul de Comunicare din cadrul FRF.
Conform articolului 79/8, „retragerea unei echipe de seniori din campionat, după începerea acestuia, se constată de către
Comisia de Disciplină ca urmare a înştiinţării transmisă de clubul în cauză, semnată de unul dintre împuterniciţii săi”.
În aliniatul 14.1 din articolul 79 este specificat faptul că „neprezentarea la două jocuri din cadrul aceleaşi ediţii a campionatului de seniori, retragerea sau excluderea unei echipe după începerea campionatului, va fi sancţionată cu retrogradarea în
ultima categorie competiţională organizată de asociaţia judeţeană de fotbal pe teritoriul căreia are sediul clubul în cauză”.
Reamintim că Luceafărul Bălan a câştigat eventul în sezonul trecut al Ligii a IV-a de fotbal, iar la baraj pentru promovarea în Liga a III-a, a învins cu scorul de 6 – 4 la general Olimpia II Satu Mare.
Chiar dacă echipa de seniori s-a retras din Liga a III-a, grupele de juniori din cadrul clubului vor activa, în continuare, în competiţiile rezervate copiilor şi juniorilor din cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal.

Leave a Comment