Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău, la ceas de sărbătoare

Zi de sărbătoare pentru Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” din Zalău, care joi a împlinit 25 de ani de existenţă. Evenimentul a fost marcat printr-o festivitate de premiere la care au participat cadrele didactice şi elevii liceului, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean şi ai Primăriei Zalău, cadre didactice de la alte şcoli, dar şi foşti profesori care au activat de-a lungul anilor în această unitate de învăţământ.
Festivitatea a început prin intonarea imnului de stat, după ce au ajuns în incinta liceului şi elevii care au parcurs în această dimineaţă un tur de oraş îmbrăcaţi în treninguri cu inscripţiile liceului, tocmai din dorinţa de a face cunoscută această zi de sărbătoare pentru Liceul cu Program Sportiv.
Cuvântul de introducere l-a avut directorul Mirel Seişanu, după care au rostit câteva cuvinte şi invitaţii.
„Odată cu modificarea făcută în 2004, din Şcoală Gimnazială în Liceu cu Program Sportiv, această unitate de învăţământ a câştigat valoare, imaginea ei crescând de la un an la altul. O parte dintre sportivii noşti medaliaţi la Campionatele Naţionale au făcut un tur de oraş, pentru a anunţa sărbătoarea liceului nostru. Suntem mândrii de toţi elevii noştri, dar şi de dascălii care au trecut prin această unitate de învăţământ. Dacă ar fi să socotim ceea ce a trecut, nu ar trebui să numărăm miile de ore ce s-au scrus, timpul în sinea lui, ci împlinirile elevilor şi dascălilor şcolii. Ne mândrim cu premii naţionale la matematică, limba română, istorie sau educaţie rutieră, pregătire sportivă teoretică şi sport de performanţă, premiile internaţionale la matematică şi sport. Toate acestea reprezintă munca dascălilor şi elevilor şcolii, care ne fac mândrii că suntem parte a acestei comunităţi”, a afirmat Mirel Seişanu.
Până în anul 2004, Liceul cu Program Sportiv s-a numit Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”, care a luat fiinţă în anul 1991. Unitatea de învăţământ dispune de 30 de săli de clasă, iar sala de sport are o suprafaţă de 1200 de metri pătraţi.
În acelaşi cadru în care a fost organizată festivitatea a 25 de ani de existenţă a Liceului cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău a avut loc o acţiune unică la nivel de judeţ, intitulată „Gala Premiilor în Educaţie”.

Leave a Comment