La volei, Zalău-i fruncea

Partida dintre Volei Municipal Zalău şi Banatul Caransebeş s-a încheiat cu scorul de 3 – 0, formaţia de la poalele Meseşului revenind foarte bine în finalul primului parţial după ce oaspeţii s-au aflat la conducere încă din debutul setului

Volei Municipal Zalău a obţinut maximum de puncte în disputa de vineri cu CS Banatul Caransebeş, o formaţie cu jucători valoroşi, ambiţioasă, după cum s-a şi putut observa în primul set când a ţinut vicecampioana în „şah” până spre final. Bulgarul Stoev a început jocul cu Georgescu pe postul de coordonator, chiar dacă Lescov s-a refăcut după accidentarea de la Craiova, dar în finalul setului l-a introdus pe ridicătorul moldovean. Zalăul a egalat la 24 după ce oaspeţii au condus cu 8 – 5 şi 16 – 11 la cele două întreruperi tehnice, iar în prelungiri s-a impus cu 29 – 27. Blocajul echipei zălăuane a funcţionat mai bine în finalul setului, iar oaspeţii nu au mai găsit soluţiile pe faza de atac. În mijlocul actului de debut, Stoev a schimbat în centru, nefiind mulţumit de jocul lui Gheorghiţă, al cărui loc a fost luat de Olteanu.
Chiar dacă Zalăul s-a impus greu în primul set, antrenorul bulgar a riscat, începând parţialul secund tot cu Georgescu, iar în centru l-a păstrat pe Olteanu. Jocul a arătat, însă, mult mai bine, iar ospeţii nu au mai avut puterea să reacţioneze. Echipa zălăuană a avut 4 – 2 în debutul de set, oaspeţii au restabilit egalitatea la 5, după care Dall Bosco şi compania nu au mai iertat nimic. S-au desprins la trei puncte până la prima întrerupere tehnică, iar la a doua scorul a luat proporţii, tabela arătând 16 – 10. În finalul setului, antrenorul oaspeţilor a făcut primele modificări, dar elanul Zalăului nu a putut fi oprit, scorul final fiind 25 – 17.
În ultimul act, Zalăul efectiv a defilat, impunându-se cu 25 – 14. În finalul setului, antrenorul Stoev i-a introdus în teren şi pe Bălean, care a reuşit chiar ultimul punct al meciului şi pe Tarţa, pentru acesta din urmă fiind un debut la formaţia de la poalele Meseşului. „A fost o satisfacţie foarte mare pentru mine să mă aflu în teren în finalul meciului, mai ales că la Zalău sunt aproape de casă, iar familia este la fiecare meci alături de mine. M-am acomodat foarte bine la echipă, am nişte colegi superbi şi le mulţumesc pentru acest lucru”, ne-a declarat voleibalistul originar din Baia Mare.
Antrenorul Stoyan Stoev a precizat că jocul putea să se încheie mai repede, dar a dorit să-i dea şansa să evolueze cât mai mult coordonatorului Mihai Georgescu. „Partida putea să se încheie mult mai repede, dar i-am dat posibilitatea să joace cât mai mult lui Andrei Georgescu, care a demonstrat la Craiova că evoluţia sa este în creştere şi trebuia să-i dau şansa să continue partida, chiar dacă la început a făcut câteva greşeli. În celelalte două seturi, meciul a decurs bine şi am demonstrat că suntem o echipă puternică. Mergem la Bucureşti să facem o partidă bună cu Dinamo, apoi îmi aştept fiul să vină aici”, a precizat tehnicianul Zalăului, făcând referire la meciul de peste două etape, când vicecampioana va primi vizita campioanei Tomis Constanţa, unde antrenor este fiul său, Martin Stoev.
De cealaltă parte, antrenorul oaspeţilor, Pavel Craia, a afirmat: „Am intrat determinaţi în meci şi am jucat destul de bine, am jucat mult pe centru şi probabil i-am surprins. În schimb, am greşit două servicii pe finalul setului. Probabil, dacă terminam bine primul set, altfel ar fi arătat acest meci. Aşa, i-am băgat pe ei în meci şi ne-au blocat bine. Noi suntem şi puţin obosiţi, pentru că venim după o deplasare foarte grea la Galaţi, unde am câştigat cu 3 – 2”.
CS Volei Municipal Zalău: Andrei Georgescu, Gabriel Cherbeleaţă, Răzvan Mihalcea, Mihai Gheorghiţă, Marian Bala, Leonardo Dall Bosco şi Adrian Feher – libero. Au mai evoluat: Marin Lescov, Bogdan Olteanu, Rareş Bălean şi Mihai Tarţa. Antrenori: Stoyan Stoev (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)
CS Banatul Caransebeş: Laurenţiu Vânătoru, Dan Borota, Todor Filip, Vladan Alecsik, Raul Oprişor, Nenad Sormaz şi Vladimir Jovic (libero). Au mai evoluat: Emanuel Lung şi Ionuţ Teleleu. Antrenor: Pavel Craia
14

1

2

3

5

6

7

8

9

10

11

12

13

Leave a Comment