La Stadionul Municipal până şi tabela de marcaj e ratată

Când vine vorba de Stadionul Municipal din Zalău, toată lumea se întreabă: „Cât vor mai rezista tribunele fără să se prăbuşească şi când vor fi modernizate vestiarele pline de igrasie şi mucegai?”. Nu ştim dacă acelaşi lucru îi preocupă şi aleşii locali, cert este, însă, că pe lângă starea jalnică în care se află clădirea vestiarelor a mai apărut o problemă. Veche de aproximativ 30 de ani, tabela electronică nu mai funcţionează, iar la meciul de sâmbătă, dintre FC Zalău şi Unirea Jucu, modificarea scorului a fost făcută manual, de către copiii „de mingi” împreună cu unul dintre angajaţi.

Totuşi, primarul Radu Căpîlnaşiu nu consideră că modificarea manuală a scorului pe un stadion municipal este o problemă majoră. „Problema tabelei este cea mai vizibilă, dar există multe probleme la Stadionul Municipal pe care spectatorii sau zălăuanii nu le cunosc. În acest moment, nu ne permitem să facem o investiţie de câteva sute de milioane pentru a achiziţiona o tabelă nouă şi nici nu cred că este ceva ieşit din comun faptul că modificarea scorului se face manual. Avem în vedere un proiect pentru refacerea întregii baze sportive, nu doar a tabelei electronice, prin care se va schimba suprafaţa de joc, pista de atletism şi se vor reface vestiarele. Însă, va trebui să găsim surse de finanţare, fiindcă din bugetul local nu ne permitem o astfel de investiţie, cel puţin în acest an”, a declarat edilul zălăuan.
Problema a fost rezolvată, dar numai provizoriu, de preşedintele de la FC Zalău, Ioan Morar. „Am făcut eu, din banii mei, zece table, câte cinci de fiecare parte, cu cifre de la unu la cinci, pentru a putea afişa scorul. Ar fi fost chiar jenant dacă nu ar fi apărut deloc scorul pe tabelă, mai ales că sunt oameni care vin la meciuri după începerea acestora”, a precizat Morar.
Administratorul Stadionului Municipal, Simion Corb, susţine că problema ar putea fi rezolvată doar dacă s-ar achiziţiona o nouă tabelă electronică, fiindcă, „s-a defectat toată partea electrică a tabelei, iar mecanismul este unul foarte vechi, care nu se mai găseşte în comerţ. S-au făcut, la un moment dat, anumite reparaţii, dar acum nu se mai poate face nimic”.
După renovarea Sălii Sporturilor, s-a avut în vedere instalarea tabelei care afişa scorul la handbal, dar mecanismul acesteia nu rezistă la temperaturi scăzute, fiind prevăzut doar pentru spaţii interioare.
Cu tabelă electronică sau fără, fotbalul poate merge mai departe, ceea ce s-a demonstrat şi sâmbătă. Nu ştim, însă, cât va mai rezista clădirea vestiarelor în starea actuală, dar mai ales cât vor mai suporta sportivii să se dezechipeze în nişte clădiri pe care ţi-e silă şi să le priveşti.
Ultimele renovări majore la Stadionul Municipal s-au făcut în 2007, înaintea desfăşurării Grand-Prix-ului de aruncări, fiind refăcute o parte din vestiare. A fost, însă, o soluţie de moment, iar de atunci, cei care au avut în administrare această bază sportivă au promis, în repetate rânduri, că stadionul va fi renovat. Au trecut şapte ani în care nu am constatat decât nişte promisiuni făcute de cei care, lună de lună, îşi iau leafa din banul public.

One Thought to “La Stadionul Municipal până şi tabela de marcaj e ratată”

  1. ionut

    asta da mare problema, sa mearga la un electronist ca se poate rezolva foarte simplu, un circuit nou se poate face, sa fim seriosi, nu trebuie tabela noua, da trebuie numai bunavointa

Leave a Comment