La Mulţi Ani, Gheorghe Tadici!

Sportul, dar mai ales handbalul românesc îl sărbătoreşte astăzi pe Gheorghe Tadici, antrenorul cu cele mai mari realizări în handbalul feminin românesc. „Magicianul de la poalele Meseşului”, cum l-a numit cunoscutul comentator sportiv, Ilie Dobre, împlineşte astăzi 69 de ani, o vârstă la care încă mai are acea răbdare şi „nebunie”, pe care le-a avut întotdeauna, de a creşte jucătoare şi de a se bate de la egal la egal cu orice echipă din Liga Naţională.
Fără doar şi poate, Tadici rămâne un „titan” al handbalului românesc prin rezultatele pe care le-a obţinut de-a lungul anilor atât la echipele de club la care a antrenat, cât şi cu echipa naţională. În acelaşi timp este şi un specialist al semicercului, un descoperitor de talente, fiind poate antrenorul care a descoperit şi crescut cele mai multe jucătoare românce devenite peste ani handbaliste cunoscute în ţară, chiar şi în străinătate.
3 titluri naţionale cu Zalăul, de 8 ori vicecampion al României tot cu formaţia de la poalele Meseşului, 4 medalii de bronz, o Cupă a României, 19 ediţii în cupele europene, câştigarea City Cup în ’96, o finală de cupă europeană, 5 semifinale şi 3 prezenţe în grupele Ligii Campionilor sunt performanţe greu de realizat, mai ales când mergi la luptă cu nişte jucătoare tinere, fără prea mare experienţă la nivelul Ligii Naţionale.
În perioada cât a antrenat Oltchim Râmnicu Vâlcea, Tadici a obţinut aproape tot ce se putea obţine pe plan naţional şi internaţional: titlul în România, Cupa României, Supercupa României, Cupa Cupelor, Supercupa Europei şi a trecut în premieră de grupele principale ale Ligii Campionilor.
Cel mai bun rezultat la echipa naţională a fost câştigarea medaliei de argint la Campionatul Mondial din 2005, un rezultat la care astăzi nu mai putem nici măcar să visăm.
Începând cu anul 2017, Sala Sporturilor din Zalău îi poartă numele celebrului antrenor, cel care astăzi împlineşte şi 47 de ani de când a început această meserie.
La Mulţi Ani, Gheorghe Tadici!

Leave a Comment