La aproape 80 de ani, Zălăuanul Petru Bologa a câştigat desculţ titlul naţional la atletism

Sportul pare să nu aibă limite pentru zălăuanul Petru Bologa. În ciuda faptului că în toamna acestui an va împlini vârsta de 80 de ani, Bologa a obţinut trei performanţe notabile într-un singur weekend. La finele săptămânii trecute s-a desfăşurat în Bucureşti Campionatul Naţional de Atletism rezervat veteranilor, dar şi Campionatul Naţional de Tenis de Câmp, zălăuanul participând la ambele competiţii.
La fel ca la ultimele două ediţii, Petru Bologa a devenit şi în acest an campion naţional la categoria plus 75 de ani, în proba de 10.000 de metri. Titlul din acest an este unul mai special, având în vedere că veteranul zălăuan a alergat desculţ ultimii 3.000 de metri.
„Am simţit dureri la tapla unui picior încă dinaintea cursei, dar nu am renunţat. După 7.000 de metri nu am mai putut alerga şi m-am descălţat. Mi-am dat jos doar adidaşii şi am alergat în şosete, pentru a nu pierde mai mult timp”, povesteşte Petru Bologa.
Zălăuanul a parcurs cei 10.000 de metri într-o oră, 36 de minute, 13 secunde şi 30 de sutimi. Cursa de 10.000 de metri a avut loc sâmbătă după-amiaza, iar în dimineaţa aceleaşi zile, Bologa a concurat în cadrul Campionatului Naţional de Tenis de Câmp, obţinând locul trei la categoria plus 75 de ani. Antrenorul zălăuan a luat startul şi în cursa de 5.000 de metri din cadrul „Naţionalelor” de atletism, devenind vicecampion naţional cu timpul de 37 de minute, 44 de secunde şi 99 de sutimi.
La Campionatul Naţional de Atletism rezervat veteranilor a participat şi Rodica Prodan, o băimăreancă stabilită de câţiva ani în localitatea Var. Aceasta a devenit dublă campioană naţională în probele de 5.000 şi 10.000 de metri la categoria plus 65 de ani.
„Naţionalele” de atletism au avut loc pe Stadionul „Iolanda Balaş Soter”, iar cele de tenis de câmp, în Parcul Herăstrău.

Alte articole

2 Thoughts to “La aproape 80 de ani, Zălăuanul Petru Bologa a câştigat desculţ titlul naţional la atletism”

  1. Il vad aproape zilnic la stadion. Bravo lui!

Leave a Comment