Kecskes Levente, la zece centimetri de medalie

Ediţia din acest an a Campionatului Naţional de atletism în sală rezervat seniorilor şi tineretului a avut loc la finele săptămânii trecute, la Bucureşti, printre participanţi numărându-se şi săritorul cu prăjina de la CSM Zalău, Kecskes Levente, sportiv pregătit de Gheorghe Guşet. Pentru atletul de la CSM Zalău a fost prima competiţie oficială din 2015, acesta sperând să obţină şi prima medalie din acest an. Cea mai bună săritură a atletului pregătit de Guşet a fost 4,60 metri, săritură cu care Kecskes Levente s-a clasat pe locul patru la final. „Sportivul a fost puţin dezamăgit la finalul concursului, pentru că şi-a dorit să obţină o medalie. La antrenamentele de săptămâna trecută, a sărit 4,70 metri, dar în timpul concursului nu a reuşit să împingă suficient de mult în prăjină pentru a trece peste obstacol. Rezultatul la un concurs depinde de mai mulţi factori, în primul rând de forma de moment a sportivului. Ne-am fi dorit o medalie, dar mergem înainte şi sperăm să o obţinem la concursurile următoare”, ne-a declarat Gheorghe Guşet, antrenorul sportivului.
Pe primul loc s-a situat Andrei Deliu, de la CSM Cetate Deva, cu săritura ce a măsurat cinci metri, urmat pe podium de Matei Florin Cernat, de la CSM Oneşti, cu 4,80 metri şi Bogdan Popa, de la Rapid – CSM Bucureşti, cea mai bună săritură a acestuia măsurând 4,70 metri.
Printre recordurile personale stabilite la Campionatul Naţional de la Bucureşti s-a numărat şi cel al lui Rareş Toader, sportiv ce a fost la un pas de a se transfera anul trecut la CSM Zalău. Vicecampionul olimpic la tineret în proba de aruncare a greutăţii a aruncat 18,26 de metri bila de 7,260 de kilograme.
Următorul concurs la care ar putea participa Kecskes Levente este Campionatul Internaţional al României, programat în luna mai, competiţie la care sportivul de la CSM Zalău a fost medaliat cu bronz la ediţia de anul trecut.

Leave a Comment