Karateka de la CS Vidalis s-au perfecţionat la Sângeorz Băi

Federaţia Română de Karate Kyokushin a organizat în perioada 16 – 19 iulie un stagiu naţional de pregătire, desfăşurat în staţiunea Sângeorz Băi din judeţul Bistriţa-Năsăud, eveniment la care au participat sportivi de la cluburile din România, Moldova, Ungaria şi Japonia. Printre români s-au aflat şi şase karateka de CS Vidalis Zalău, în frunte cu instructorul Cristian Bolduţ. Ceilalţi cinci zălăuani sunt: Tiberiu Isa, Vlăduţ Ilieş, Andrei Ilonţa, Cristian Nichita şi Iulian Corciac.
„Scopul acestui stagiu a fost pregătirea generală, fizică, tehnică şi de luptă a practicanţilor de kyokushin din România, dar şi din alte zone ale lumii. Le-a oferit posibilitatea practicanţilor din diferite zone să interacţioneze unii cu alţii, mai ales că nu există acea tensiune specifică competiţiei, când sportivii sunt concentraţi pentru a obţine cât mai bune rezultate. Fiind vorba de o tabără, s-au simţit bine şi cei mici, nu doar adulţii şi fiecare a avut şansa să înveţe ceva la acest stagiu”, a afirmat instructorul CS Vidalis Zalău, Cristian Bolduţ.
Acesta a mai afirmat că un alt scop al stagiilor anuale este faptul că în cadrul unor astfel de evenimente se pot organiza examene de grad pentru cei care doresc să avanseze în grad. Examenele sunt susţinute în prezenţa Comisiei de Examinare din cadrul Federaţiei Române de Karate Kyokushin şi în faţa invitaţiilor speciali ai federaţiei.
Stagiul din acest an a avut şi un caracter festiv, având în vedere că se împlinesc 30 de ani de la apariţia oficială a karate-ului kyokushin în România. Cu această ocazie, la Sângeorz Băi a fost prezent sensei Tadashi Ishihara, fost campion mondial, actualmente unul dintre antrenorii lotului naţional al Japoniei.
„Prezenţa lui Tadashi Ishihara a fost una deosebită, dând dovadă de multă dăruire în predarea tehnicilor de luptă folosite în mod special de luptătorii japonezi şi în predarea metodicii de pregătire folosite de lotul Japoniei”, a mai precizat Bolduţ.
Atât sensei Tadashi Ishihara, cât şi reprezentanţii cluburilor din România au primit la finalul stagiului plachete cu ocazia împlinirii a 30 de ani de karate kyokushin în România.

Leave a Comment