Karateka de la CS Murmidon Zalău, pe podium la Naţionale

Clubul Sportiv Murmidon Zalău a participat cu şapte sportivi la Campionatul Naţional de karate kyokushin, desfăşurat la Sibiu, la finele săptămânii trecute. Peste 65 de sportivi din nouă oraşe ale ţării, Sibiu, Zalău, Bucureşti, Piatra Neamţ, Tulcea, Giurgiu, Galaţi şi Arad, au participat la ediţia din acest an a Campionatului Naţional.

Sanda Focşa, Nagy Norbert, Nagy Szilard, George Sîrca, Marius Ureche, Bogdan Petric şi Gabriel Scrobuţiu sunt cei şapte sportivi antrenaţi de Călin Domşa, primii şase fiind medaliaţi. Dintre cele şase medalii obţinute, trei au fost de aur, una de argint şi două de bonz.
Nagy Robert a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, la categoria tineret, – 70 de kilograme. Robert l-a învins în finala categoriei chiar pe fratele său, Nagy Szilard. Deşi a fost o finală zălăuană, cei doi karateka de la Murmidon au fost încurajaţi de aproape toată sala, iar decizia a fost luată abia pe final, după o luptă strânsă. Cei doi au trecut încă din primul tur de adversari valoroşi, iar în turul doi s-au întâlnit pe tatami cu colegii lor de club: George Sîrca şi Marius Ureche, care au fost medaliaţi cu bronz la final.
Tot la tineret, dar la feminin, Sanda Focşa, care deţine multiple titluri de campioană şi vicecampioană naţională, şi-a mai trecut în palmares un titlu naţional la kumite. Rezultatul acesteia este cu atât mai lăudabil cu cât sportiva, elevă în clasa a X-a la Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” din Satu Mare, a reuşit să efectueze o pregătire intensă doar cu câteva zile înaintea concursului.
O comportare notabilă a avut şi Bogdan Petric, la categoria seniori, în proba de kumite -80 de kilograme, câştigând medalia de aur. Acesta a fost surpriza plăcută a delegaţiei zălăuane, prin modul în care a ştiut să trateze fiecare luptă, dovedind o pregătire fizică şi tehnică foarte bună. Încă din primul tur a învins un multiplu campion şi vicecampion naţional.
Chiar dacă nu s-a clasat pe podium, o evoluţie lăudabilă a avut şi Sorin Scrobuţiu, la categoria seniori, -70 de kilograme. Acesta a avut însă ghinionul de a-l întâlni în primul tur chiar pe cel care avea să devină campion.
„Toţi sportivii au avut o comportare foarte bună, ocupând locuri pe podium în proba de kumite la trei din cele patru categorii. Aceasta, în condiţiile în care a fost un concurs destul de puternic, având în vedere diferenţele mari de greutate dintre sportivi. Sunt mulţumit de evoluţia tuturor. Numai neşansa a făcut să nu obţină toţi medalii la finalul concursului”, ne-a declarat instructorul Călin Domşa.

 

Leave a Comment