Interul Zalăului, Ana Maria Dragut, la a doua acţiune în tricoul echipei naţionale

La finalul lunii februarie, interul Zalăului, Ana Maria Dragut, primea un cadou inedit cu ocazia zilei de naştere – convocarea în premieră la echipa naţională. Handbalista în vârstă de 27 de ani a avut o evoluţie bună la prima acţiune sub tricoul echipei naţionale, iar selecţionerul Martin Ambors a chemat-o la lot şi pentru acţiunea de săptămâna viitoare, ce va avea loc la Bistriţa. Astfel, după meciul pe care Dragut îl va susţine duminică, la Cisnădie, cu echipa Zalăului, va părăsit pentru trei zile formaţia antrenată de Gheorghe Tadici.
Pentru acţiunea din perioada 10 – 13 aprilie, antrenorii Martin Ambros şi Horaţiu Paşca au convocat 20 de jucătoare.
În etapa trecută a Ligii Naţionale, în care Zalăul a învins cu 32 – 21 pe teren propriu HCM Râmnicu Vâlcea, Ana Maria Dragut a înscris şapte goluri, managerul Gheorghe Tadici fiind mulţumit de evoluţia acesteia.
„Sunt o serie de jucătoare care au crescut mult în ultima perioadă, ceea ce mă bucură foarte mult. Iată că, Ana Maria Dragut a fost convocată din nou la echipa naţională, ceea ce înseamnă că a fost o certitudine la prima acţiune. Eu aştept mult mai mult de la ea şi ştiu că poate evolua mai bine, dar cel mai important este faptul că se află pe o pantă ascendentă”, ne-a declarat managerul Gheorghe Tadici.
Cele 20 de jucătoare se vor pregăti la Bistriţa sub comanda secundului Horaţiu Paşca, având în vedere că Gyor, echipa de club pe care o antrenează Ambros, va susţine partida cu Metz, din cadrul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor.
Lotul complet convocat pentru acţiunea de la Bistriţa: Denisa Dedu (Corona Braşov), Yulia Dumanska (SCM Craiova), Ana Maria Măzăreanu (CSM Bistriţa) – Ana Maria Iuganu (CSM Roman), Nicoleta Dincă (Corona Braşov), Andreea Chiricuţă (Danubius Galaţi), Gabriela Perianu (Dunărea Brăila), Cristina Zamfir (SCM Craiova), Andreea Adespii (HCM Râmnicu Vâlcea), Andreea Pricopi (Corona Braşov), Cristina Labo („U” Cluj), Eliza Buceschi (Dunărea Brăila), Laura Popa (Dinamo), Ana Maria Dragut (HC Zalău), Gabriella Szucs (Dunărea Brăila), Laura Chiper (Corona Braşov), Aneta Udriştoiu (Dunărea Brăila), Ştefania Florea (Danubius Galaţi), Nicoleta Safta (HCM Râmnicu Vâlcea) şi Mădălina Conache (Danubius Galaţi)
România va susţine în luna iunie meciurile din play-off-ul Campionatului Mondial, programat în luna decembrie, în Germania. Adversara “tricolorelor” va fi reprezentativa Austriei.

Leave a Comment