Internaţionalul Andrei Georgescu lasă vicecampioana pentru echipa din Craiova

Volei Municipal Zalău pierde o piesă importantă pentru sezonul viitor, unul în care îşi propune să câştige eventul. Transferat în urmă cu doi ani de la Universitatea Cluj, Andrei Georgescu a fost mai mult rezervă la formaţia zălăuană, unde în urmă cu două sezoane, titular pe postul de coordonator a fost brazilianul Adriano Lamb, iar în sezonul trecut, Marin Lescov. Se pare că tocmai acesta este şi unul dintre motivele pentru care jucătorul a ales să se despartă de formaţia zălăuană şi să se transfere la SCM Universitatea Craiova. Un alt factor ar fi faptul că va evolua acasă, Georgescu fiind originar tocmai din Craiova.
„Au fost doi ani frumoşi la Zalău, în care am reuşit să câştigăm două medalii de argint în Divizia A1 şi Cupa României în acest an. A fost o echipă tânără, frumoasă, cu oameni minunaţi, care au fost alături de noi. Singurul lucru pe care-l pot reproşa după aceşti doi ani este faptul că am evoluat puţin ca titular, în rest totul a fost bine. Am ales Craiova pentru că, în primul rând sunt acasă. Sper să fie o alegere bună şi să nu regret despărţirea de echipa din Zalău”, a afirmat fostul ridicător al vicecampioanei.
Pentru SCM Universitatea Craiova este primul transfer efectuat în această vară. Chiar dacă s-a despărţit de vicecampioana României, Georgescu va avea posibilitatea să evolueze şi cu formaţia olteană în Cupa CEV, Craiova urmând să se dueleze cu echipa cehă, Fatra Zlin.
Înainte să ajungă la vicecampioana României, Georgescu a evoluat timp de trei ani la Universitatea Cluj, grupare la care s-a transferat de la CSS Craiova. În această vară, voleibalistul oltean a fost convocat la lotul naţional în vederea pregătirii şi participării în Liga Europeană, „tricolorii” urmând să se reunească în 20 iunie, chiar la Craiova.
Dacă Andrei Georgescu s-a despărţit de formaţia zălăuană, Leonardo Dal Bosco şi Răzvan Mihlacea, doi dintre titularii pe care vicecampioana i-a avut şi în sezonul trecut, vor rămâne la formaţia de la poalele Meseşului.

Leave a Comment