În urma auditului financiar nu s-au constatat nereguli la Volei Municipal Zalău

Anul 2014 a început cu un scandal de proporţii la Volei Club Municipal Zalău, conducerea acestuia fiind acuzată de delapidare chiar de către vicepreşedintele Paul Hodiş, care este şi unul dintre acţionari. „Eu îi acuz de delapidare, pentru că apar diferenţe între sumele virate sau achitate de către firma Drilling Equipment către CS Volei Municipal Zalau şi sumele care au fost înregistrate în contabilitatea clubului şi publicate în presă. Nici domnul Potroviţă, nici domnul Ţârle nu înţeleg că acest club este susţinut din banul public, adică al tuturor zălăuanilor şi toţi aceşti oameni trebuie să ştie pe ce li se duc banii. În loc să se aducă la club oameni de volei, la recomandarea domnului Potroviţă sunt angajaţi oameni care nu au tangenţă cu acest sport”, a „tunat” în urmă cu mai bine de două luni Paul Hodiş.

În urma acuzelor aduse, s-a decis efectuarea unui audit financiar la clubul de volei, al cărui rezultat a fost prezentat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Primăria Zalău.
„Am promis că, în momentul în care vom avea finalizat auditul financiar pentru club, o să-l facem cunoscut pentru a elimina toate acele speculaţii, chiar acuze care s-au făcut legat de activitatea financiară din cadrul clubului. Sincer să fiu, abia acum l-am primit şi nu am apucat să-l citesc. Mă uit doar la ceea ce înseamnă esenţa acestui audit, la opinia evidenţiată şi care spune următorul lucru: <în opinia noastră, situaţia financiară prezintă fidel, sub toate aspectele semnificative – încasările şi plăţile Asociaţiei Club Sportiv Volei Municipal Zalău, aferente exerciţiului financiar încheiat la 31.12.2013, în conformitate cu Ordinul Ministrului Finanţelor Publice 1969/2007, privind aprobarea reglementărilor contabile pentru persoanele juridice fără scop patrimonial>. Deci, nu se constată abateri de la legislaţie în ceea ce înseamnă activitatea financiară contabilă. Sigur, există mai multe date care le are acest audit, dar sunt destinate Asociaţiei şi membrilor asociaţi din acest club. Cu aceasta cred şi sper să închidem discuţiile legate de această activitate care, din păcate, trebuie să recunoaştem că a adus deservicii clubului şi s-a văzut acest lucru şi în comportamentul echipei”, a declarat primarul Radu Căpîlnaşiu.
Totuşi, edilul municipiului Zalău a precizat că nu a înţeles evoluţia oscilantă a jucătorilor, din moment ce nu au existat probleme financiare. „În mod normal, problemele apărute nu erau legate de echipă şi evoluţia jucătorilor, dar era greu de înţeles de către jucători. Echipa Constanţei este considerată cea mai valoroasă, iar cea a Zalăului de o valoare apropiată celei din Constanţa. Prin prestaţiile pe care le-am avut, acest lucru nu a fost certificat la fiecare meci. Au fost probleme de ordin obiectiv, dar cred că şi subiectiv, fiindcă, la un moment dat, s-au creat tensiuni între anumiţi jucători. Nu am înţeles de ce au fost aceste schimbări în evoluţia echipei, din moment ce nu au existat probleme financiare faţă de jucători? Trebuie, însă, să înţelegem că în sport nu este ca în matematică”, a mai afirmat Căpîlnaşiu.
Primarul Zalăului s-a arătat deranjat de faptul că Paul Hodiş a făcut acuzaţii în presă înainte ca cei doi să poarte o discuţie, aşa cum ar fi fost normal. „Eu am fost cel care l-am adus pe domnul Hodiş la echipă şi nu mă gândeam că se va ajunge la asemenea probleme. Am avut o discuţie cu el anul trecut, înaintea sărbătorilor de iarnă, vis-a-vis de problemele pe care le reclama. I-am spus să aşteptăm să treacă sărbătorile de iarnă, după care ne întâlnim într-o şedinţă de Consiliu Director şi stabilim cum facem auditul şi toate celelalte aspecte pe care le avem de clarificat. Mi-a spus că e plecat în străinătate, dar mă va contacta când revine. M-a sunat într-o zi de vineri, am stabilit că ne întâlnim luni la primărie pentru a discuta toate aspectele, iar seara am aflat că deja a dat declaraţii în presă cu acele acuze, lucru ceea ce m-a deranjat foarte mult”.
Vicepreşedintele Radu Nistorescu este de părere că CS Volei Municipal Zalău a avut mai mult de suferit decât de câştigat în urma asocierii cu firma condusă Paul Hodiş. „Trebuie să se înţeleagă că era vorba de un acţionar care avea patru la sută din acţiunile clubului. Noi dorim pe oricine care vrea să ajute această echipă alături de noi, dar patru la sută este un procent care spune multe şi, din acest punct de vedere cred că am avut mai mult de pierdut din această asociere decât de câştigat. Cred că am avut suficient de suferit din cauza dânsului, mai ales echipa şi preferăm să mergem mai departe fără sprijinul dânsului”.

 

Alte articole

One Thought to “În urma auditului financiar nu s-au constatat nereguli la Volei Municipal Zalău”

  1. Anonim

    normal ca veti vrea sa mergeti singuri pentru ca daca este cineva din afara, va descopera toate matrapazlacurile——————preferati sa ramaneti singuri sa cheltuiti bani cu nemiluita pentru chefurile conducerii echipei pe cand orasul arata jalnic ——pe toate strazile valurile iti distrug toate piesle de suspensie la masina————–orasul pute de la canalizarea defectuaoasa———-iti vine sa o iai pe drumuri de camp decat sa ai de a face cu semafoarele inteligente din zalau——–sa-ti fie rusine capalnasiule pentru felul in care pui batista pe tambal toate nelegiuirile vor iesi la iveala si voi veti infunda puscariile

Leave a Comment