Adversar din Cehia sau Norvegia pentru HC Zalău

Formaţia condusă de Gheorghe Tadici va întâlni câştigătoarea dintre DHK Banik Most (Cehia) şi Levanger HK (Norvegia)

Calificată pentru a cincea oară în Cupa EHF, competiţie în care a jucat finala în urmă cu doi ani, HC Zalău nu a mai avut parte în acest an de o tragere la sorţi la fel de favorabilă ca în ediţiile anterioare.
Jucătoarele pregătite de Gheorghe Tadici vor evolua direct în turul trei al competiţiei, la fel ca în ultimii doi ani, urmând să evolueze împotriva câştigătoarei dintre DHK Banik Most (Cehia) şi Levanger HK (Norvegia), care se vor duela, în dublă manşă, în turul doi al Cupei EHF.
„Campionatul din Norvegia este unul foarte puternic, în timp ce echipa din Cehia este câştigătoarea ediţiei trecute a Cupei Challenge. Anul trecut am avut o tragere la sorţi mai accesibilă, însă bine că vom juca returul pe teren propriu”, a fost prima reacţie a managerului Gheorghe Tadici.
Banik Most este la a treia prezenţă în cupele europene, însă anul trecut a câştigat Cupa Challenge, după ce a a pierdut manşa tur a finalei cu scorul de 20 – 24, dar s-a impus cu 26 – 17 în retur, în faţa croatelor de la ZRK Samobor.
Norvegiencele de la Levanger HK sunt la a patra prezenţă într-o competiţie europeană, în primul an ajungând până în turul trei al Cupei EHF, în urmă cu patru sezoane până în sferturile de finală ale Cupei Cupelor, iar iar în urmă cu două sezoane până în turul trei al aceleaşi competiţii.
Direct în turul trei va juca şi Universitatea Jolidon Cluj, formaţie clasată pe a treia poziţie în clasamentul Ligii Naţionale, în sezonul trecut. Echipa de la poalele Feleacului va întâlni câştigătoarea dintre echipa bulgară, HSC „Etar-64” Veliko Tarnovo şi grecoaicele de la AC Paok.

Leave a Comment