În 2016, Campionatul Naţional de Box ar putea fi organizat la Zalău

Alegerea directorului de la Clubul Sportiv Municipal Zalău, Silviu Mureşan, în funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Române de Box, ar putea avea efect încă din această vară asupra comunităţii locale, în special asupra iubitorilor boxului. Zalăul ar putea organiza în acest an, în premieră, Campionatul Naţional de Box rezervat seniorilor, însă totul depinde de data la care va fi programată competiţia.
„Cu siguranţă, în acest an vom organiza la Zalău o competiţie de anvergură. Îmi doresc să organizăm un Campionat Naţional, dacă este posibil, chiar Campionatul Naţional pentru seniori, care nu a mai avut loc niciodată la Zalău. „Naţionalele” de seniori sunt programate în luna iunie, ceea ce ne-ar conveni, fiindcă depindem de echipele de handbal şi volei, care-şi desfăşoară activitatea în Sala Sporturilor. Sperăm să nu intervină modificări asupra datei de desfăşurare. Dacă nu putem organiza o astfel de competiţie în Sala Sporturilor, mai bine nu o organizăm. Am avea nevoie de sală timp de o săptămână, fiindcă ringul nu poate fi demontat în fiecare zi. Într-o sală de sport a unui liceu sau a unei şcoli generale, ar fi aproape imposibil de organizat o astfel de competiţie. Dacă nu te respecţi ca organizator, înseamnă că nu-ţi repsecţi nici publicul”, ne-a declarat noul vicepreşedinte al FRBox.
Organizarea unui astfel de eveniment în oraşul de la poalele Meseşului ar fi un avantaj şi pentru pugilistul Adrian Popuţea, căruia îi lipseşte din palmares tocmai un titlu naţional la seniori.
În anii anteriori, Zalău a găzduit atât Cupa României, cât şi Campionatul Naţional, dar numai la categoriile juniori şi tineret. În 2004 a avut loc la Zalău ultima ediţie a Campionatului Naţional de Box la categoria tineret, CSM Zalău având la finalul acelei competiţii doi campioni naţionali.

Leave a Comment