HC Zalău, victorie în ultimul meci susţinut pe teren propriu

Deşi a întâlnit o echipă situată pe o poziţie mai bună în clasamentul Ligii Naţionale, Handbal Club Zalău a obţinut sâmbătă o victorie fără mari emoţii împotriva celor de la HC Dunărea Brăila, scor 24 – 20, 14 – 9 la pauză.
După un început echilibrat, tabela indicând 5 – 5 în minutul 11, Zalăul s-a distanţat până la pauză şi a intrat cu un avantaj de cinci goluri la cabine. Oaspetele au trăit prin fostul inter al Zalăului, Claudia Constantinescu, aceasta fiind, de altfel, şi cea mai bună marcatoare a Brăilei.
Într-o formă bună s-a aflat şi Dana Abed Kader, care a înscris de şapte ori pentru echipa Zalăului, Andreea Mihart fiind a doua cea mai bună marcatoare a Zalăului, cu şase reuşite.
Brăila s-a apropiat în repriza a doua la un singur gol, 16 – 17, după o aruncare de la şapte metri ratată de Dana Abed Kader şi două eliminări de 2 minute împotriva Zalăului. Echipa lui Tadici şi-a refăcut însă avantajul de patru goluri câteva minute mai târziu, iar până la final, Brăila nu a mai pus mai probleme zălăuancelor.
După victoria de sâmbătă, HC Zalău a acumulat 15 puncte, menţinându-se pe locul 9, la egalitate de puncte cu ocupanta locului 8, HC Dunărea Brăila. În etapa viitoare, ultima din acest an, zălăuancele vor evolua în deplasare, pe terenul echipei CSM Slatina.

foto: Mircea Pauseniuc

Leave a Comment