HC Zalău şi-a luat revanşa în faţa unguroaicelor de la Dunaferr

Formaţia condusă de Gheorghe Tadici a debutat cu victorie la Cupa Consiliului Judeţean Sălaj, după ce a dispus, joi dimineaţa, cu scorul de 28 – 23 de formaţia maghiară, Dunaferr SE Dunaujvaros. Victoria echipei zălăuane vine la aproape aproape două săptămâni după ce pierduse, în Ungaria, cu scorul de 25 – 30, partida cu formaţia maghiară.

HC Zalău a deschis scorul în minutul doi, prin Marina Cicic, iar Dunaferr a restabilit egalitatea un minut mai târziu, prin Vincze Melinda. În minutul următor, Valentina Bardac a dus, din nou, echipa Zalăului în avantaj, iar până la final, jucătoarele pregătite de Tadici nu au mai putut fi egalate.
Diferenţa s-a majorat odată cu trecerea timpului, HC Zalău intrând la vestiare cu avantaj de opt goluri (16 – 8).
În partea secundă, Tadici a introdus în teren tot lotul pe care l-a avut la dispoziţie, iar oaspetele s-au apropiat la patru goluri, 20 – 16, în minutul 42. Time-out-ul cerut de managerul zălăuan le-a readus în joc pe handbaliste sale, care s-au impus, în final, la o diferenţă de cinci goluri.
„Acest turneu face parte din programul de pregătire şi este al patrulea turneu la care participăm. Am ales un program cu două turnee în Ungaria, fiindcă echipele de acolo joacă un altfel de handbal decât cel din România. Scopul este ca echipa să se omogenieze cât mai repede şi mai bine, pentru a putea alcături o formulă de bază, având în vedere că sunt multe jucătoare tinere. Ca la orice meci de pregătire au fost lcururi bune şi mai puţin bune. Aţi văzut că au evoluat toate jucătoarele din lot, fiindcă intenţia este de a găsi cele mai bune variante pentru următorul campionat”, a declarat, la finalul jocului, preşedintele clubului şi al Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc.
În al doilea meci al turneului, ASC Corona Braşov a dispus cu scorul de 29 – 28 de HCM Roman, formaţie condusă de Florin Pera, secundul lui Tadici la echipa naţională.
HC Zalău: Mihaela Mureşan, Ana Maria Inculeţ – Loredana Pera (1), Carmina Bădiţă (1), Florina Ciobanu, Andrada Pop (3), Florina Ţurcaş (1), Andrada Trif (1), Valentina Bardac (2), Crina Pintea (1), Roxana Varga (4), Marina Cicic (1), Georgiana Ciuciulete (7), Claudia Constantinescu (6), Ana Maria Şomoi. Manager: Gheorghe Tadici
De la formaţia oaspete, cea mai bună marcatoare a fost Bulath Anita, cu opt reuşite.
Joi se mai dispută jocurile: ASC Corona Braşov – Dunaferr SE Dunaujvaros (ora 16:30) şi HC Zalău – HCM Roman (ora 18:15).
Vineri sunt programate ultimele două dispute: Dunaferr SE Dunaujvaros – HCM Roman (ora 10) şi HC Zalău -ASC Corona Braşov (ora 11:45).
Festivitatea de premiere este programată tot vineri, de la ora 13.

Leave a Comment