HC Zalau s-a impus la patru goluri in fata sarboaicelor

HC Zalau s-a impus la patru goluri in fata sarboaicelor

Managerul Gheorghe Tadici este convins ca partida retur va fi una extrem de dificila, insa a precizat ca HC Zalau va parasi cu fruntea sus Cupa EHF, chiar daca va pierde in Serbia la o diferenta mai mare de patru goluri

HC Zalau – RK Zajekar 29 – 25 (16 – 12)

HC Zalau: Nichita – Rob (2), Cristoaica, Turcas (1), Czeczi (8), Ailincai, Viscreanu, Babeanu (2), Ciuciulete (6), Molfea (8), Somoi (2). Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor: Sorin Radulescu

RK Zajekar: Miskovic – Matic (1), Pavic (2), Kukic (1), Koperek, Bartasik (5), Krpez (6), Damjanovic (8), Djeric, Stevin (2), Mitrusevska, Pop. Antrenor principal: Milic Dusko.

Desi a intalnit un adversar mult mai valoros in turul trei al Cupei EHF, HC Zalau a obtinut ieri dimineata un rezultat favorabil, pe teren propriu, in fata campioanei Serbiei, RK Zajekar. Chiar daca formatia sarba a fost insotita si de o galerie numeroasa, la finalul partidei, antrenorul Milic Dusko a declarat ca echipa sa nu a mai avut niciodata o evolutie atat de slaba.

Primele cinci minute ale meciului s-a mers cap la cap, dupa care, la scorul de 3 – 3, zalauancele au marcat de doua ori prin Molfea si Ciuciulete, ducand scorul la 5 – 3. Dupa un sfert de ora, HC Zalau avea un avans de cinci goluri, 10 – 5, insa in minutul 20, sarboaicele s-au apropiat la doua goluri (12 – 10). Diferenta era de doua goluri si in minutul 27 (14 – 12), dupa care Zalaul a mai punctat de doua ori prin Somoi si Czeczi, stabilind scorul pauzei (16 – 12). Repriza secunda s-a disputat cam in acelasi ritm, HC Zalau avand aproape tot timpul un avans de 4 – 5 goluri.

In minutul 51, oaspetele s-au apropiat la un singur gol (25 – 24), dar pana la final echipa zalauana a reusit sa se desprinda din nou la patru goluri (29 – 25), scor cu care s-a si incheiat jocul. In primul rand vreau sa felicit jucatoarele, mai ales primele opt, care au luptat admirabil astazi. Nu au tinut cont nici de piedicile create de cei doi arbitri, care ne-au acordat cu foarte multa usurinta eliminari si faulturi in atac. Sunt multumit de victorie. Nu pot sa le reprosez nimic jucatoarelor.

Cred ca mai sunt sanse, desi ne va fi foarte greu in Serbia. Insa, chiar daca va fi sa iesim din aceasta competitie, vom iesi frumos. Le-am spus fetelor inainte de meci ca la 6 – 7 goluri diferenta avem sanse mari la calificare. Totusi, abordam cu incredere returul, a declarat la finalul meciului Gheorghe Tadici. De cealalta parte, antrenorul Milic Dusko a afirmat ca este sigur de calificarea echipei sale in optimile cupei EHF. Portarii nu au aparat nimic astazi, iar echipa a jucat foarte slab. Nu este insa o diferenta mare, pe care sa nu o putem recupera in retur. Felicit echipa gazda pentru modul in care a evoluat. A meritat victoria. Sunt sigur insa ca ne vom califica mai departe, pentru ca noi nu am jucat niciodata atat de slab cum am jucat azi, la Zalau.

Partida retur va avea loc sambata, de la ora 19.

Alte articole

Leave a Comment