HC Zalau s-a calificat in optimile Cupei EHF

HC Zalau s-a calificat in optimile Cupei EHF

Echipa zalauana isi afla maine viitoarea adversara din cupele europene

Asa cum era de asteptat, HC Zalau a obtinut calificarea in optimile Cupei EHF, trecand fara nicio preblema de israeliencele de la Bnei Hertzelyi, pe care le-a invins in primul meci cu scorul de 33 – 21, iar in partida retur, cu scorul de 30 – 21. Avand in vedere valoarea adversarului, mult sub cea a echipei zalauane, Gheorghe Tadici si-a permis sa le dea sansa sa evolueze in aceasta dubla si jucatoarele tinere, care au evoluat mai putin in campionat. In primul meci a decis sa o menajeze pe Valeria Bese, care este si antrenorul secund al echipei zalauane, in timp ce Alina Czeczi, chiar daca a efectuat incalzirea dinaintea meciului, a privit toata partida de pe margine, din spatele bancii de rezerve. Oaspetele au evoluat insa cu multa ambitie si daruire in primul meci, reusind sa tina aproape de echipa zalauana timp de 36 de minute, cand scorul era 16 – 16.

HC Zalau s-a desprins insa in ultimele 24 de minute, iar la final au avut un avans de 12 goluri.

Tinuta pe margine in primul meci, Alina Czeczi a fost trimisa in teren inca din primul minut in a doua partida, alaturi de Mihaela Cheta, Valeria Bese, Georgiana Ciuciulete, Carmina Badita, Roxana Varga si Florina Turcas, insa pe parcurs au evoluat si celelalte jucatoare. Scorul final a fost 30 – 21, dupa ce la pauza tabela arata 20 – 9.

Asa cum ne-am asteptat, doua meciuri cu o echipa modesta din punct de vedere tehnic, dar foarte ambitioasa. Pot sa zic ca o repriza si jumatate ne-a dat o lectie de ceea ce inseamna calitati moral-volitive. Este, de altfel, o calitate specifica poporului israelian. Nu s-a pus problema castigatoarei. Am incercat sa folosesc cat mai mult jucatoarele tinere, chiar daca au gresit, pentru ca vreau sa castige multa experienta pana in luna ianuarie. A fost, practic o calificare obtinuta inca din primul joc. Asteptam tragerea la sorti de marti, a declarat managerul Gheorghe Tadici.

In cele doua partide, disputate vineri si sambata, in Sala Avram Iancu din Zalau, pentru HC Zalau au evoluat: Cheta, Muresan, Nichita – Badita (9), Rob (1), Ciobanu (4), Cristoaica (1), Turcas (3), Trif (9), Ailincai (5), Varga (8), Babeanu (3), Ciuciulete (10), Pop (2), Bese (2), Somoi (2), Molfea (4), Czeczi. Manager: Gheorghe Tadici.

Pentru israelience, cele mai multe goluri le-a inscris Vicrat Shir (17).Echipa este antrenata de Doina Copacz Rodeanu, fosta componenta a echipei nationale de senioare a Romaniei.

Leave a Comment