HC Zalău s-a calificat în „careul de aşi” al Cupei României

Handbal Club Zalău este cea de-a treia echipă calificată în Final-Four-ul Cupei României, după CSM Bucureşti şi SCM Râmnicu Vâlcea, ultima formaţie calificată urmând să se decidă luni după-amiaza, dintre Măgura Cisnădie şi CSU Cluj-Napoca.
Echipa condusă de Gheorghe Tadici a învins duminică după-amiaza, pe teren propriu, cu scorul de 28 – 27 (16 – 14) Gloria Bistriţa, la finalul unui meci disputat, în care ambii antrenori s-au confruntat cu probleme de lot.
Tadici a început cu Alexandra Severin pe postul de coordonator, iar interi au fost Szolosi şi Panici, în timp ce în extreme le-a trimis pe Abed-Kader şi Nica. Pivot a fost Raluca Irimia, iar în poartă a început cu Raluca Kelemen, Paula Teodorescu nefiind refăcută.
Zalăul a deschis scorul prin coordonatorul Alexandra Severin, dar Bistriţa a trecut în avantaj după două aruncări de la şapte metri ratate de zălăuance şi o ratare din poziţie de „unu la unu” a Cristianei Nica. A fost, însă, unul dintre puţinele momente în care extrema Zalăului a ratat de pe extremă în acest joc, în care a avut una dintre cele mai bune evoluţii.
Căpitanul Panici a tras echipa după ea pe tot parcursul meciului, fiind şi de această dată o adevărată războinică, iar în finalul reprizei s-a remarcat portarul Raluca Kelemen, care a reuşit câteva parade spectaculoase şi a apărat o aruncare de la şapte metri.
Antrenorul Bistriţei, Horaţiu Paşca, a trimis-o în partea a doua în teren pe experimentata Valentina Ardean Elisei, care a şi marcat după câteva secunde de la reluare. Zalăul le-a avut, însă, pe Valentina Panici şi Roxana Szoloşi, care au ţinut Zalăul la două lungimi în faţă până aproape de final. Echipa lui Tadici s-a desprins prima dată la trei goluri în minutul 19, iar a doua oară a reuşit în minutul 58, când tabela a indicat 28 – 25. Bistriţa a forţat egalarea şi s-a apropiat la un gol, 27 – 28, având şi atacul în ultimele zece secunde. Dar portarul Raluca Kelemen a ştiut să profite din plin de şansa pe care i-a dat-o Tadici şi a apărat aruncarea de pe semicerc a Laurei Pristăviţa, ducând astfel Zalăul în Final-Four-ul Cupei României.
HC Zalău: Kelemen, Sabau – Szolosi (8), Nica (7), Abed-Kader (5), Panici (4), Severin (2), Irimia (2), Nichitean, Corban, Berbece, Mihart, Lazea, Prycop şi Popescu. Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor secund: Elena Tadici

4 Thoughts to “HC Zalău s-a calificat în „careul de aşi” al Cupei României”

 1. George

  La buget de 30miliarde este normal sa fie in final four

  1. Anonim

   Sigur ca 30 de miliarde si nu trilioane?idiotule

   1. Anonim

    Invidia tipica a romanului cind celalalt realizeaza ceva din efort propriu si merita apreciere,”profesorul George” apare cu securea de macelar ( „meseria”sa fiind tot cea de roman) si incearca sa rupa aripile tinerelor din Zalau pentru care le transmit toata stima si aprecierea mea pt.efortul facut,la fel si pt. antrenori.Rusine George desi nu esti tipul la care ii este…Inca o data rusine sa iti fie

 2. suporter

  Celmai mic buget din Liga nationala , maestre George ! Si singura echipa care are numai romance din care 9 sub 22 de ani !!?? Ce ai mai vrea ? Sunt echipe cu buget de 3-4 ori peste Zalau care nici nu se apropie de rezultatele lor in din ultimi 15 ani , cel putin ! Asa ca .. la buget de 480000 de euro rezultatele sunt excelente ! CIUDOSULE !!!

Leave a Comment