HC Zalău riscă să piardă la „masa verde” primul meci oficial din noul sezon

„Este inuman ca federaţia să te sancţioneze că te-ai îmbolnăvit”, este reacţia lui Tadici de pe patul de spital

 

Situaţie alarmantă la Handbal Club Zalău, după ce antrenorul Gheorghe Tadici, dar şi 10 jucătoare au fost depistate pozitiv în urma efectuării testului RT-PSR. Echipa zălăuană ar fi trebuit să debuteze miercuri în noul sezon al Ligii Florilor, în faţa celor de la Minaur Baia Mare, prima etapă urmând a se desfăşura sub formă de turneu, la Ploieşti, însă, având în vedere situaţia creată la clubul zălăuan, partida nu se va mai desfăşura.

„Echipa nu se mai deplasează  la Ploieşti pentru jocul Baia Mare de miercuri. Este imposibil. 10 jucătoare plus antrenorul depistaţi pozitiv. Echipa va sta în carantină până în 19 octombrie”, a fost mesajul managerului zălăuan.

În mod normal, partida dintre HC Zalău şi Minaur Baia Mare ar fi trebuit amânată, aşa cum se întâmplă şi în campionatele din alte ţări şi aşa cum, de altfel, se întâmplă şi în România în alte ramuri sportive.

FRH a insistat, însă, pe varianta desfăşurării etapelor sub formă de turneu, iar dacă o echipă are mai mult de trei jucătoare sau jucători depistaţi pozitiv este sancţionată cu pierderea jocului la „masa verde” cu 0 – 10.

Aflat încă în spital, Gheorghe Tadici consideră că „este inuman, inacceptabil, peste normele sănătăţii ca federaţia să te sancţioneze că te-ai îmbolnăvit, că nu poţi merge să joci un meci. Alte echipe au fost deja în această situaţie. În loc să te ajute, federaţia te apasă şi te scufundă”.

Noua ediţie a Ligii Naţionale este alcătuită din 16 echipe, iar prima etapă se va desfăşura miercuri şi joi, sub formă de turneu, la Ploieşti.

 

Leave a Comment