HC Zalău ratează „careul de aşi”, dar continuă lupta pentru un loc de cupă europeană

Echipa pregătită de Gheorghe Tadici a ratat şansa de a evolua în acest an în semifinalele Ligii Naţionale, după ce a cedat cu 24 – 27 pe terenul Coronei Braşov, în cel de-al treilea meci al sferturilor de finală.
Partida de joi seara a fost total diferită faţă de cea de marţi, în care Braşovul s-a impus cu 30 – 18. Handbalistele lui Tadici au ţinut pasul cu gazdele până spre finalul primei reprize, iar la pauză tabela a arătat 12 – 10 pentru formaţia de la poalele Tâmpei.
Cu portarul Denisa Dedu într-o formă de zile mari, dar şi cu un arbitraj ostil, Braşovul s-a desprins decisiv în partea a doua. 17 – 12 arăta tabela după mai bine de zece minute scurse din repriza secundă, apoi diferenţa a crescut la şapte goluri în favoarea gazdelor. Spre final, Zalăul a redus din handicap, iar scorul a devenit 27 – 24 în favoarea Coronei Braşov. Tadici nu a privit finalul de meci de pe margine, nemaiputând rezista presiunii, dar mai ales deciziilor luate de arbitrii Harabagiu şi Stănescu.
„Braşovul a meritat victoria şi calificarea în faza următoare, dar acest cuplu de arbitri ne-a mâncat nervii şi sănătatea. Sincer, pentru acest oraş şi pentru fetele de la echipă mi-aş dori ca Braşovul să joace finala mare. Poate să învingă CSM Bucureşti în semifinale, cu toate că va fi foarte greu. Mi-a crescut tensiunea în finalul partidei din cauza manierei de arbitraj. I-am cerut voie observatorului să mă lase să părăsesc terenul şi am plecat”, a declarat Gheorghe Tadici la finalul partidei.
Cea mai bună marcatoare a echipei zălăuane a fost Diana Puiu, cu şapte goluri marcate, iar de la gazde, cele mai multe goluri le-au marcat Hotea şi Pricopi, fiecare având câte cinci reuşite.
În faza a doua a play-off-ului, Zalăul va juca pentru stabilirea locurilor 5 – 8, iar în prima parte va întâlni HC Dunărea Brăila. Chiar dacă a ratat semifinalele, formaţia condusă de Tadici rămâne cu şanse reale la o clasare pe locul cinci, ultima poziţie ce permite participarea într-o cupă europeană.
sursa foto: monitorulexpres.ro

2 Thoughts to “HC Zalău ratează „careul de aşi”, dar continuă lupta pentru un loc de cupă europeană”

  1. dana

    Persoana cu o minte închisă la orice subiect, rareori reușește. Asta scrie celebrul Napoleon Hill în cartea ”De la idee la bani”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email:stanciu.dana1965@yahoo.com

  2. Lia

    Sistemul de desfasurare a competitiei este inechitabil in acest play off! Motive multiple ce nu pot fi descrise aici,ar necesita o pagina de ziar. Poate dezbate subiectul d nul ziarist. Opinia antrenorului e copiata din ziare de Brasov..? Frumos si deontologic.…….

Leave a Comment