HC Zalău, locul doi la „Cupa Alexandrion”

Handbal Club Zalău a înregistrat două vitorii şi o înfrângere la „Cupa Alexandrion”, ultimul turneu de verificare la care a participat în acest an. Competiţia a fost organizată de Universitatea Cluj, iar la eveniment au mai fost prezente CSM Bistriţa, formaţie ce evoluează în Divizia A şi HC Alba Sebeş.
În primul duel, cel cu HC Alba Sebeş, formaţia condusă de Gheorghe Tadici s-a impus cu scorul de 30 – 25, iar în partida cu echipa bistriţeană, scorul a fost 35 – 30 pentru HC Zalău. Şi Universitatea Cluj a câştigat primele două dispute, iar „finala” avea să se joace între formaţia antrenată de Carmen Amariei şi echipa lui Tadici. Zalăul a avut o evoluţie mai bună şi a condus aproape în permanenţă, dar, în partea a doua, Zalăul a jucat minute bune în inferioritate numerică, arbitrii lăsând echipa lui Tadici chiar şi în trei jucătoare de câmp. Formaţia de la poalele Meseşului a condus cu 24 – 21 cu nouă minute înainte de final, dar Clujul a fost împisă spre victorie în final şi a reuşit să se impună cu 25 – 24.
„Fetele au jucat bine şi în ultimul meci, cel cu Clujul, dar anumiţi factori colaterali au făcut diferenţa. Arbitrii ne-au lăsat chiar şi în trei jucătoare de câmp la un moment dat, iar în aceste condiţii, fetelor le-a fost greu să reziste. Am condus aproape tot timpul cu două, trei goluri, am condus şi la pauză, dar cel mai important pentru mine a fost evoluţia fetelor, nu scorul de la final. Per ansamblu, fetele au avut o evoluţie bună, iar aceste jocuri de pregătire sper să ne ajute şi în campionat. Tamara Bokaric a evoluat bine la pregătirea pe care o are în acest moment, dar mai are de muncit la anumite capitole”, a declarat Gheorghe Tadici.
Handbalistele de la H Zalău vor avea pauză până în dimineaţa zilei de 3 ianuarie, iar trei zile mai târziu vor susţinte primul meci oficial din 2016, pe terenul formaţiei HCM Roman.

Leave a Comment