HC Zalău, la a treia victorie consecutivă în acest an

SCM Unirea Slobozia – HC Zalău 23 – 25 (9 – 12)

HC Zalău a mai făcut un pas important în lupta pentru calificarea în play-off, după ce s-a impus duminică cu scorul de 25 – 23, în deplasare, în faţa formaţiei SCM Unirea Slobozia. Primele 20 de minute ale jocului le-au aparţinut gazdelor, care avea trei goluri avans, 4 – 1 după primele şase minute. Zalăul a restabilit egalitatea la cinci în minutul 12, dar formaţia din Slobozia s-a desprins din nou, scorul devenind 8 – 6 în minutul 19. Cu opt minute înainte de finalul primei părţi, zălăuancele au egalat din nou, de această dată la opt, iar finalul a fost al echipei pregătite de Gheorghe Tadici, Rob, Constantinescu şi Pintea ducând Zalăul la 12 – 9 până la pauză.
Repriza secundă a fost controlată în cea mai mare parte de jucătoarele lui Tadici. Slobozia a dat semne de revenire la mijlocul reprizei, când a restabilit egalitatea la 17, reuşind chiar să treacă în avantaj în minutul 43, 19 – 17, după câteva decizii controversate ale arbitrilor. Chiar şi cu o jucătoare în minus, după ce Tadici a văzut două minute eliminare în urma protestelor, Zalăul a revenit spectaculos până la final, reuşind să obţină trei puncte care vor conta mult în lupta pentru calificarea în play-off.
După victoria de la Slobozia, HC Zalău a acumulat 25 de puncte, apropiindu-se la numai două lungimi de ocupanta locului şase, HC Dunărea Brăila, care a cedat sâmbătă pe terenul formaţiei Universitatea Alexandrion Cluj. Formaţia clujeană va fi următorul adversar al echipei zălăuane, partida dintre cele două grupări fiind programată sâmbătă, de la ora 15, în Sala Sporturilor din Zalău.
În primele patru etape din retur, desfăşurate în acest an, HC Zalău a înregistrat trei victorii şi o înfrângere, câştigând duelurile cu HC Dunărea Brăila, Mureşul Târgu Mureş şi Unirea Slobozia, pierzând, în schimb, în prima etapă, pe terenul celor de la CSM Bucureşti.

One Thought to “HC Zalău, la a treia victorie consecutivă în acest an”

  1. Urmeaza a patra ! Bravo lor . Se vede ca Tadici se concentreaza doar pe echipa de club si bine face . Sunt evident in crestere de forma si valoare . Sambata de la orele 15 urmeaza Clujul , sa speram ca nu se culca pe o ureche si ca nu vin cu arbitri ca de obicei , cei de la Cluj !

Leave a Comment