HC Zalău, la a treia victorie consecutivă

HC Zalău – CSM Ploieşti 36 – 28 (18 – 12)

Formaţia pregătită de Gheorghe Tadici a dispus sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 36 – 28 de CSM Ploieşti, după ce la pauză tabela arăta 18 – 12.
În ciuda faptului că tehnicianul zălăuan nu a putut conta pe interul Claudia Constantinescu, accidentată la în timpul unui antrenament dinaintea partidei, după ce a pierdut-o şi pe Roxana Varga, formaţia zălăuană a practicat un joc destul de bun pe faza de atac, însă, pe faza de apărare nu a avut o prestaţie la fel de bună, încasând 28 de goluri.
Şi evoluţia destul de ştearsă a celor trei portari pe care Gheorghe Tadici i-a rulat în timpul jocului, Mihaela Mureşan, Adina Mureşan şi Ana-Maria Inculeţ, au făcut ca oaspetele să marcheze de 28 de ori.
După câte două atacuri ratate de fiecare parte în debutul partidei, HC Zalău a reuşit să deschidă scorul în minutul 3, prin căpitanul Georgiana Ciuciulete. Oaspetele au reuşit să ţină pasul cu handbalistele zălăuane până în minutul 8, iar un minut mai târziu tabela arăta deja 5 – 2 în favoarea gazdelor.
Dacă ospetele au beneficiat de prima aruncare de la şapte metri în minutul 4, transformată de Mirela Roman, HC Zalău a avut prima astfel de aruncare abia în minutul 21, ratată, însă, de Maria Cicic. Tadici a schimbat imediat executanta, iar următoarele cinci aruncări au fost executate de Andrada Pop, toate fiind transformate.
Atât în prima parte, dar mai ales în repriza secundă, handbalistele zălăuane au ratat câteva ocazii nepermise la acest nivel, însă, cu toate acestea, diferenţa de valoare dintre cele două formaţii a fost una clară. Ploieştiul a mai avut un moment de revenire în minutul 23, când s-a apropiat la două goluri (12 – 10), dar finalul de repriză a fost dominat tot de formaţia zălăună, care a intrat cu avans de şase goluri la vestiare.
Partea a doua a fost mai echilibrată, mai ales că, spre final, Tadici a rulat întreg lotul pe care l-a avut la dispoziţie, dar scorul a fost favorabil tot echipei zălăuane, care a câştigat repriza cu 18 – 16.
„Ne-am dorit să consolidăm acest loc cinci pe care îl ocupam înaintea etapei. Repriza a doua a fost ceva mai slabă, însă, am făcut şi multe înlocuiri. Am vrut să le dau posibilitatea să evolueze handbalistelor care au jucat mai puţin în primele cinci etape, fiindcă diferenţa ne-a permis. Am jucat undeva la 75 la sută din potenţial pe faza de atac, dar cu anumite ratări nepermise la acest nivel. Din păcate, cei trei portari au evoluat, şi azi, slab şi au luat cel puţin zece goluri din vina lor. Şi evoluţia echipei în apărare a lăsat de dorit, însă se simte lipsa celor doi interi, Varga şi Constantinescu. Va trebui să ne pregătim bine în perioada următoare, fiindcă urmează jocuri foarte dificile atât în deplasare, cât şi acasă”, a declarat, la finalul jocului, managerul Gheorghe Tadici.
Tehnicianul Ploieştiului, Mircea Anton, a precizat că victoria Zalăului este una normală, chiar dacă spera ca echipa sa să contracareze mai bine formaţia gazdă. „Pentru CSM Ploieşti este un lucru aproape normal o înfrângere la Zalău, chiar dacă nu s-a plecat de la această idee. Ne-am dorit, într-adevăr, să dăm o replică mai bună unei echipe cu tradiţie, dar, din nefericire, am avut destul de multe probleme de lot, la fel ca Zalăul. În mare, sunt mulţumit de evoluţia echipei, chiar dacă, consider că o diferenţa la trei, patru goluri ar fi fost una mai realistă”, a afirmat Anton.
În Liga Naţională de handbal feminin va urma o pauză de trei săptămâni, având în vedere acţiunea echipei naţionale, iar în etapa a VII-a, HC Zalău va întâlni, în deplasare, liderul HCM Baia Mare.
HC Zalău: Mihaela Mureşan, Ana-Maria Inculeţ, Adina Mureşan – Loredana Pera (2), Carmina Bădiţă (4), Florina Ciobanu (1), Andrada Pop (5), Florina Ţurcaş (1), Andrada Trif (3), Valentina Bardac (6), Crina Pintea (2), Maria Cicic (2), Georgiana Ciuciulete (8), Bianca Buruian, Valeria Beşe (2) şi Ana Maria Şomoi. Manager: Gheorghe Tadici
CSM Ploieşti: Alina Ifrim, Alina Vişan – Elena Garacel, Oana Bidaşcu (2), Ionela Dinu (4), Cătălina Preda (1), Andreea Dincu (2), Andreea Chiricuţa, Ramona Ştefan (1), Adriana Vasilescu (1), Maria Zamfirescu (1), Mădălina Porfineanu, Raluca Anghelina (5) şi Mirela Roman (11). Antrenor: Mircea Anton

Leave a Comment