HC Zalău îşi află marţi adversara din sferturile Cupei EHF

„La prima vedere, mi-aş dori să jucăm cu Itxako Navarra”, a afirmat preşedintele Tiberiu Marc

Calificată pentru a doua oară consecutiv în sferturile de finală ale Cupei EHF, HC Zalău îşi va afla marţi adversara din această fază a competiţiei, tragerea la sorţi fiind programată la Viena, începând cu ora 12.
Alături de echipa zălăuană, în sferturile de finală ale competiţiei au mai aces două echipe din Danemarca, FC Midtjylland şi Team Tvis Holstebro, două formaţii din Rusia, Astrakhanochka şi HC Kuban Krasnodar, o echipă din Norvegia – Tertnes Bergen, o echipă din Franţa – Metz Handball şi una din Spania – Grupo Asfi Itxako Navarra.
„Trebuie să recunoaştem că am avut noroc la tragerea la sorţi din optimi, fiindcă adversarul de la sfârşitul săptămânii trecute a fost foarte accesibil. În sferturile de finală însă, nu se mai poate vorbi de echipe accesibile, fiindcă sunt adversari din Danemarca, Rusia, Norvegia, Franţa şi Spania. Totuşi, dacă este să-mi doresc ceva personal, mi-aş dori să jucăm cu echipa din Spania, Itxaco Navarra”, a declarat preşedintele clubului HC Zalău şi al Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc.
Oficialul zălăuan a mai precizat că va încerca, îndiferent de echipă, să-i propună viitoarei adversare să joace amble meciuri la Zalău. „Este prematur să discutăm de aşa ceva, fiindcă nu cunoaştem încă adversarul. Vom încerca însă să negociem cu cealaltă echipă ca ambele partide să le jucăm la Zalău, în primul rând din respect pentru publicul nostru”, a mai declarat Marc.
Marea absenţă din sferturile competiţiei este formaţia rusă, Lada Togljatti, fosta echipă antrenată de Evgheni Trefilov, formaţie pe care HC Zalău a întâlnit-o în finala de anul trecut a Cupei EHF. Lada Togljatti a fost eliminată în optimi de danezele de la Team Tvis Holstebro, după 24 – 19 în Danemarca şi 30 – 30 în returul din Rusia.
Anul trecut, în sferturile de finală, HC Zalău a avut ca adversar formaţia franceză, HBC Nimes, în faţa căreia s-a impus cu 27 – 24, în Franţa, iar returul de la Zalău s-a încheiat la egalitate, 29 – 29.
Vă reamintim că HC Zalău a eliminat în optimile de finală formaţia portugheză, Juve Lis, pe care a învins-o, sâmbătă şi duminică, în ambele partide, 25 – 14, respectiv 29 – 8.

Leave a Comment