Guşet jr., medaliat cu bronz la Campionatul Naţional

În ciuda faptului că a concurat accidentat chiar la braţul de aruncare, sportivul zălăuan, George Guşet, a reuşit să obţină medalia de bronz la ediţia din acest an a Campionatului Naţional de atletism, în sală.

Având în vedere că Zalăul nu are o sală de sport care să dispună şi de un sector de aruncare a greutăţii, problemă cu care şi Guşet senior s-a confruntat întotdeauna, Guşet junior nu a mai aruncat cu bila de 7,290 kilograme din luna noiembrie a anului trecut. Ba mai mult, la începutul acestui an, George Guşet a suferit şi o accidentare la braţul de aruncare, fiind nevoit să urmeze un tratament de recuperare.
Iniţial, sportivul şi cei doi antrenori ai săi, Gheorghe Guşet şi Lorena Boberschi, nu au avut intenţia de a participa la ediţia din acest an, desfăşurată la finalul săptămânii trecute, la sala de atletism din Complexul Sportiv Naţional „Lia Manoliu” din Bucureşti. „Am zis că nu participăm, tocmai din cauza că el era accidentat la braţul drept şi nici nu am avut posibilitatea să facem o pregătire tehnică pentru acest concurs”, ne-a declarat Guşet senior.
Dacă la ediţia de anul trecut s-a clasat pe locul patru, cea mai bună aruncare măsurând 15,75 metri, Guşet junior a aruncat în acest an cu 23 de centimetri mai mult, cea mai bună aruncare fiind de 15,98 metri. „Este un rezultat bun, ţinând cont că a concurat accidentat, iar din luna noiembrie nu a mai aruncat cu bila. Sunt convins însă că dacă nu ar fi avut acele probleme de sănătate, s-ar fi clasat chiar pe primul loc”, consideră Gheorghe Guşet, cel care deţine din 2006 recordul naţional la aruncarea greutăţii, cea mai bună performanţă a sa fiind 21,04 metri.
Locul întâi în proba de seniori a fost ocupat de Andrei Gag, de la CSM Arad, cea mai bună aruncare a acestuia măsurând 17, 08 metri. Pe poziţia secundă s-a situat Vlad Zinca, de la CS Olimpia Bucureşti, cu aruncarea de 16,64 metri.
CSM Zalău a fost repezentat în această probă şi de Cristian Vlaic, acesta stabilind record personal, cu 12, 53 metri, aruncare cu care s-a clasat pe locul 11.
La ediţia din acest an a Naţionalelor de atletism au participat 283 de atleţi, de la 76 de cluburi din ţară.

5 Thoughts to “Guşet jr., medaliat cu bronz la Campionatul Naţional”

  1. Anonim

    doi antrenori, multa vorbarie si performanta modesta! putea sa vina „chiar” pe primul loc ! HA, HA 1

  2. je

    Felicitari pentru medalie!!ce conteaza cat a aruncat,importanta e medalia mai ales ca la ZALAU nu are unde sa faca aruncari in sala si mai e si accidentat!cst despre familia GUSET ei au demonstrat ce au avut de demonstrat-sant cei mai valorosi din tara asta, asta e,va place sau nu! Sac!

  3. mire

    Cine zice ca sant cei mai buni din tara?asta zic ei,aistea probabil sufera acuma traiesc din amintiri.baiatu vine pe loc 3,si ei is cei mai buni din tara?haha saracii de ei :))))

  4. GEHORGHE GUSET

    UITE EU ZIC CA SANTEM CEI MAI BUNI DIN TARA DIN TOATE TIMPURILE!AVEM CELE MAI BUNE REZULTATE SI TOATE RECORDURILE SANT ALE NOASTRE!

  5. Anonim

    Sufera mama care te a facut, saraca de ea!asa un imbecil mai rar!si suferi tu de invidie!

Leave a Comment