HC Zalău intră în febra meciurilor din Cupa României

În optimile competiţie, echipa pregătită de Gheorghe Tadici va întâlni, în deplasare, HC Alba Sebeş, formaţie ce a retrogradat în Divizia A la finalul actualei ediţii a Ligii Naţionale

La mai puţin de o săptămână distanţă de la încheierea ediţiei 2015 – 2016 a Ligii Naţionale, Federaţia Română de Handbal a programat meciurile din cadrul Cupei României. Competiţia va începe miercuri după-amiaza, cu meciurile din optimi, fază în care HC Zalău va întâlni, în deplasare, HC Alba Sebeş, echipă ce a terminat pe ultimul loc actualul sezon al Ligii Naţionale, retrogradând în Divizia A.
Managerul formaţiei zălăuane, Gheorghe Tadici, consideră că sistemul de desfăşurare al Cupei României nu este cel mai corect, având în vedere că partidele din optimi şi sferturi se desfăşoară într-o singură manşă.
„Cupa României se desfăşoară după un sistem care nu mi se pare cel mai corect. Se joacă doar un singur meci, pe terenul unei singure echipe, iar celelalte opt nu mai au şansa de a-şi apăra şansele la calificare într-o partidă retur, pe teren propriu. La fel se întâmplă şi în sferturi, după care urmează un turneu de patru echipe pe un teren neutru, unde vin puţini spectatori. Altfel ar fi dacă s-ar juca pe terenul celor patru echipe rămase în competiţie, fiindcă sălile ar fi pline. Să joci în săli cu 200 de spectatori în tribune, nu este stimulatoriu nici pentru jucătoare, nici pentru performanţă”, a declarat Gheorghe Tadici.
Meciul dintre HC Alba Sebeş şi HC Zalău este programat la ora 18, în Sala Sporturilor „Florin Fleşeriu” din Sebeş .
Programul complet al optimilor de finală din Cupa României: CSM Unirea Slobozia – Măgura Cisnădie, CSM Bistriţa – Rapid Bucureşti, CSM Ploieşti – HCM Baia Mare, Danubius Galaţi – HCM Roman, SCM Craiova – „U” Alexandrion Cluj, HC Dunărea Brăila – HCM Râmnicu Vâlcea, HC Alba Sebeş – HC Zalău şi ASC Corona Braşov – CSM Bucureşti.

One Thought to “HC Zalău intră în febra meciurilor din Cupa României”

Leave a Comment