HC Zalău – HCM Roman 34-27, în play-off-ul Ligii Naționale de handbal

Echipa de handbal feminin HC Zalău a învins miercuri pe HCM Roman cu 34-27 (20-13), într-o partidă disputată pe teren propriu în ultima etapă a turului din play-off-ul Ligii Naționale.

Alexandru Moldovan

Prima repriză a fost dominată de la un capăt la altul de echipa gazdă, ce și-a mărit treptat avantajul pentru ca la finalul primului act diferența să fie de șapte goluri, 20-13 pentru HC Zalău. Remarcata reprizei a fost, cu siguranță, Georgiana Ciuciulete, handbalista antrenată de Gheorghe Tadici înscriind aproape la fiecare șut pe poartă și având o evoluție foarte bună pe contraatac. Ciuciulete a înscris opt goluri, ea fiind secondată de Crina Pintea, cu șapte goluri reușite. Deși nu a fost o partidă tensionată, ambii antrenori, Gheorghe Tadici și Florentin Pera, au fost sancționați în prima parte a jocului cu cartonașe galbene pentru proteste. La ultima fază a primei reprize Diana Druțu de la HCM Roman a marcat, dar s-a accidentat grav la un genunchi, fiind scoasă pe brațe de teren, iar mai apoi cu o targă din sala de joc.
A doua parte a jocului a fost una mai bună pentru echipa antrenată de Florentin Pera, pe un fond mai slab al evoluției gazdelor. Cu toate acestea, HCM Roman nu a reușit să se apropie la mai puțin de cinci goluri, respectiv 29-24 în minutul 48, ambii antrenori cerând time-out la interval de câteva minute. Dacă prima repriză a fost a Georgianei Ciuciulete, „eroina” părții secunde a fost Crina Pintea, de la HC Zalău, ce și-a ajutat echipa cu goluri de pe poziția de inter, multe de la distanță, în momente în care colegele sau nu au găsit soluții pentru a marca. Pintea a fost și principala marcatoare a meciului, cu 15 reușite. Printr-o nefericită coincidență, și ea a fost scoasă pe brațe de pe teren la finalul reprizei, accidentându-se la marcarea ultimului gol al partidei.
HC Zalău va juca ultimul meci pe teren propriu sâmbătă, de la ora 11,00, cu Universitatea Jolidon Cluj. Echipa zălăuană va încheia campionatul în data de 31 mai, când va evolua pe terenul formației HCM Roman.

One Thought to “HC Zalău – HCM Roman 34-27, în play-off-ul Ligii Naționale de handbal”

  1. nicu

    Nu a fost o partida tensionata! Ce daca doua sportive de la Roman le-am bagat in spital si am avut si & eliminari de 2 minute!Bravo noua ! Defilam prin Europa ! Bravoo!

Leave a Comment