HC Zalău, eşec la limită pe terenul vicecampioanei României

Handbal Club Zalău a coborât, din nou, pe locul opt în clasament după etapa de miercuri, rundă în care a cedat la limită, 24 – 25 pe terenul vicecampioanei României, Minaur Baia Mare. Echipa condusă de Gheorghe Tadici a avut multe momente bune în duelul cu maramureşencele, dar Baia Mare a început în forţă, iar până la final, zălăuancele nu au reuşit decât să se apropie la un singur gol.

Arbitrii au acordat două eliminări de două minute Zalăului în primele minute, iar Baia Mare s-a desprins la 9 – 3 după primele zece minute. În ciuda faptului că a ratat mult în prima parte, chiar şi două aruncări de la şapte metri, HC Zalău s-a apropiat la două lungimi până la pauză, 12 – 14. Cu un sfert de oră înainte de final, gazdele au avut avantaj de patru goluri, 20 – 16, dar formaţia de la poalele Meseşului s-a redresat şi a restabilit egalitatea la 23, Emilija Lazic fiind jucătoarea finalului de meci. În ultimele cinci minute, Minaur a marcat de două ori, Lavko Jelena reuşind o „dublă”, iar tabela a închis-o Zalăul, prin Andreea Mihart, care a transformat o aruncare de la şapte metri.

Portarul Zalăului, Paula Teodorescu, s-a remarcat din nou în acest joc, având 11 intervenţii, iar cele mai bune marcatoare au fost Lazic şi Mihart, fiecare cu câte şase goluri marcate. De la băimărence s-au remarcat Fujita, cu opt goluri, Lavko, cu 5 reuşite şi Cioca, cu patru goluri.

După rezultatul de miercuri, HC Zalău se situează pe locul opt, cu 28 de puncte, urmând ca sâmbătă să evolueze pe teren propriu, în faţa echipei Ştiinţa Bucureşti. Meciul este programat de la ora 11, în Sala Sporturilor „Gheorghe Tadici”.

Rezultatele complete din etapa a XVIII-a: Ştiinţa Bucureşti – Dacia Mioveni 22 – 28, Rapid Bucureşti – Dunărea Brăila 33 – 22, Gloria Bistriţa – CSM Slatina 34 – 25, Minaur Baia Mare – HC Zalău 25 – 24, SCM Craiova – Gloria Buzău 25 – 24, CSM Deva – CSM Bucureşti 20 – 30, SCM Râmnicu Vâlcea – Măgura Cisnădie 23 – 24.

foto: Ovidiu Dragomir

Leave a Comment