HC Zalău debutează în noul sezon al Ligii Naţionale

Învinsă la „masa verde” în cadrul primei etape din actual sezon al Ligii Naţionale, unde ar fi trebuit să se dueleze cu Minaur Baia Mare, HC Zalău va debuta în campionat joi după-amiaza, în cadrul turneului de la Sfântu Gheorghe, urmând să întâlnească în primul joc Gloria Bistriţa-Năsăud. Echipa zălăuană nu a putut evolua în prima etapă din cauza cazurilor de coronavirus apărute la club, fiind depistat pozitiv chiar şi antrenorul Gheorghe Tadici, care se resimte încă după perioada în care a fost internat şi în care a urmat un tratament sever.
Handbalistele zălăuane nu s-au pregătit timp de 14 zile, efectuând doar câteva şedinţe de pregătire în ultimele zile.
„Fetele au început să se antreneze doar de miercuriea terecută, dar se vede clar că sunt afectate de situaţia care s-a creat la club din cauza infectării cu coronavirus. Am sperat până în ultimul moment ca Federaţia Română de Handbal să amâne jocurile măcar până mai scade puţin numărul celor infectaţi zilnic, dar văd că nu s-a dorit acest lucru. În felul acesta, vom face şi noi deplasarea la turneul de la Sfântu Gheorghe, nu avem încotro, dar suntem conştienţi de faptul că avem şanse mici la obţinerea unor rezultate pozitive, având în vedere perioada prin care am trecut şi adversarii de la acest turneu”, ne-a declarat managerul Gheorghe Tadici.
Zalăul va susţine primul meci joi, la ora 16:30, în compania handbalistelor de la Gloria Bistriţa-Năsăud, meci transmis pe TVR2, urmând ca vineri, de la aceeaşi oră, să evolueze împotriva formaţiei HC Dunărea Brăila, un al joc transmis pe TVR2. Duminică, tot de la 16:30 va urma duelul cu CSM Bucureşti, transmis pe TVR1, iar marţi, ultima partidă din cadrul turneului, cea cu Măgura Cisnădie, de la 13:45.
FRH a programat patru etape în cadrul turneului de la Sfântu Gheorghe, urmând ca runda cu numărul şase, în care Zalăul va evolua pe terenul Universităţii Cluj, să se dispute în data de 11 noiembrie.

Leave a Comment