HC Zalău, debut cu stângul în faţa propriilor suporteri

HC Zalău – „U” Jolidon Cluj 22 – 24 (10 – 14)

După remiza de la Craiova (23 – 23), unde s-ar părea chiar că va câştiga la „masa verde”, echipa pregătită de Gheorghe Tadici a fost învinsă vineri, chiar pe teren propriu, de Universitatea Jolidon Cluj, cu scorul de 22 – 24.
Jocul echipei zălăuane a fost unul modest, în unele momente chiar haotic, iar jucătoarele pregătite de Gheorghe Tadici au comis multe greşeli atât pe faza de atac, cât şi în apărare.
Practic, Zalăul a condus o singură dată pe tot parcursul meciului, în minutul doi, după reuşita lui Carmina Bădiţă.
Varga a comis de două ori consecutiv paşi în atac, iar în apărare, „zidul” format din Beşe şi Pintea a fost spart uşor de trio-ul Senocico-Tivadar-Chintoan.
Clujul s-a distanţat rapid la trei goluri, 1 – 4 în minutul opt, iar Zalăul nu a mai avut puterea să egaleze până la final. În minutul 20, Tadici a schimbat pivotul. A scos-o din teren pe Georgiana Ciuciulete şi a reintrodus-o în teren, de această dată pe postul de pivot, pe Crina Pintea.
Situaţia nu s-a îmbunătăţit cu nimic, mai mult, Clujul s-a desprins la şase goluri (7 – 13), iar până la pauză, zălăuancele nu au putut să reducă din handicap decât la patru goluri.
Handbalistele zălăuane au încercat să dea totul în partea secundă pentru a întoarce soarta partidei, dar Clujul a fost echipa care a controlat jocul şi în repriza a doua. Pe final, Zalăul s-a apropiat la două goluri, 22 – 24, prea târziu însă pentru a mai spera, cel puţin la un rezultat de egalitate.
Claudia Constantinescu a marcat cele mai multe goluri pentru HC Zalău, 10, în timp ce pentru clujence, cele mai multe reuşite i-au aparţinut Mihaelei Senocico.

Leave a Comment