Remat a cedat un set pe terenul „lanternei roşii”

„U” Cluj – Remat Zalău 1 – 3 (17 – 25, 26 – 24, 16 – 25, 19 – 25)

Duelul din cadrul etapei a XVII-a a Diviziei A1 la volei masculin, dintre „U” Cluj şi Remat Zalău, programat sâmbătă, nu a fost, aşa cum era de aşteptat, tocmai un simplu antrenament pentru echipa pregătită de Aurel Vlaicu. Zalăul a câştigat toate cele trei puncte puse în joc, dar la un moment dat scorul pe seturi era 1 – 1, după ce clujenii antrenaţi de Bogdan Tănase au câştigat în prelungiri al doilea parţial.
Echipa zălăuană a început în forţă partida, reuşind să aibă un avantaj de patru puncte, 8 – 4 până la prima întrerupere tehnică a actului de debut. Campioana României a continuat să aibă un avans liniştitor, intrând cu 16 – 11 la al doilea time-out tehnic, iar până la finalul primului parţial, lucrurile nu s-au schimbat cu nimic, Zalăul câştigând fără emoţii, la 17.
Setul al doilea a avut o primă parte mult mai disputată, Univeristatea Cluj având avantaj minim la primul timp tehnic de odihnă, 8 – 7. Nici în partea a doua, niciuna dintre cele două formaţii nu au reuşit să se desprindă decisiv decât la final, mergându-se cap la cap până la 20. Profitând de o relaxare intervenită în jocul echipei Remat, Universitatea s-a desprins la trei puncte, 24 – 21. Rematul a revenit, a restabilit egalitatea la 24, dar nu a avut puterea să câştige, clujenii impunându-se cu 26 – 24.
Zalăul şi-a revenit rapid şi a început, din nou, tare, în setul trei, conducând cu 5 – 1, apoi cu 8 – 3 la primul time-out tehnic. Deferenţa a crescut la zece puncte până la a doua întrerupere tehnică, 16 – 6, dar clujenii au reuşit să se apropie la şase puncte, 11 – 17. Rematul s-a distanţat, din nou, la zece puncte, 21 – 11, iar în final s-a impus la 16.
În parţialul patru s-a mers cap la cap până la a doua întrerupere tehnică, când Rematul avea avantaj de un punct, 15 – 16. Spre final scorul a devenit 20 – 19 pentru oaspeţi, scor de la care, clujenii nu au mai acumulat niciun punct până la final.
„Diferenţa a făcut-o lipsa de experienţă şi frica jucătorilor mei de a câştiga. Am lăsat turaţia mai moale după setul doi, iar în setul patru s-a mers cap la cap până spre final, când am greşit la anumite procedee tehnico tactice. Am văzut multe lucruri pozitive în meciul de astăzi, ceea ce mă bucură foarte mult, pentru că, aşa cum am mai spus, noi ne pregătim pentru play-out. Respect echipa din Zalău, care are stabilit un obiectiv total diferit faţă de al nostru, dar cred că în acest meci, în multe momente, am jucat de la egal la egal”, a declarat antrenorul Clujului, Bogdan Tănase.
„U” Cluj: Andrei Georgescu, Răzvan Vîlcelean, Daniel Todoran, Romeo Lotei, Bogdan Ene, Gabriel Cherbeleaţă ţi Dragoş Ţîrlea (libero). Au mai evoluat: Dan Remeş, Şerban Silaşi, Mihai Ţiboacă şi Mihai Popovici (libero). Antrenor: Bogdan Tănase.
Aurel Vlaicu, antrenor Remat Zalău: „Este bine că am câştigaat cele trei puncte, dar nu sunt mulţumit de atitudinea băieţilor. Trebuie să trateze cu mai multă seriozitate fiecare meci, indiferent de adversar. Să dea dovadă de mai mult profesionism şi mai multă concentrare în timpul jocurilor. Dacă jucăm cum am făcut-o în primul set lucrurile vor deveni mult mai simple pentru noi”.
Remat Zalău: Andrei Stoian, Peter Nagy, Mihai Gheorghiţă, Fabian Birău, Vlad Tebieş, Paulo Veloso şi Adrian Feher – libero. Au mai evoluat: Răzvan Mihalcea, Mihai Mărieş şi Şerban Paşcan. Antrenori: Aurel Vlaicu şi Ovidiu Macarie

 

 

Leave a Comment