HC Zalău are două jucătoare la lotul naţional

Claudia Constantinescu i-a luat locul Dianei Puiu, care a fost convocată de Burcea pentru Trofeul Carpaţi din luna martie, spre surprinderea mai multor tehnicieni din Liga Naţională

După etapa cu numărul 25, penultima a returului, Liga Naţională a intrat din nou într-o perioadă de pauză, în perioada 14 – 19 aprilie fiind programată o nouă acţiune a echipei naţionale de handbal feminin, penultima dinaintea barajului de calificare la Campionatul Mondial din Danemarca.
Faţă de convocările făcute de Bogdan Burcea înaintea Trofeului Carpaţi, în lotul convocat de suedezul Tomas Ryde au apărut câteva modificări, revenind la naţională câteva jucătoare importante, despre care mai mulţi tehnicieni au spus că trebuiau chemate şi pentru competiţia de la Cluj-Napoca.
Claudia Constantinescu este una dintre jucătoarele care revin la echipa naţională, aceasta înlocuind-o practic pe Diana Puiu, un alt inter al echipei HC Zalău chemată de Burcea la naţională pentru Trofeul Carpaţi. Mai mulţi tehnicieni din Liga Naţională s-au arătat surprinşi de faptul că interul Constantinescu nu a fost convocată pentru Trofeul Carpaţi, printre ei fostul selecţioner, Gheorghe Tadici. „Din punct de vedere al realităţii şi al criteriilor de selecţie care trebuie să primeze la echipa naţională, nu cred că Diana Puiu trebuia să fie convocată în acest moment la echipa naţională. Nu am partypriuri cu nicio jucătoare şi nu am avut nici când eram la echipa naţională, dar Claudia Constantinescu face şi faza de apărare, nu numai cea de atac, pe când Diana Puiu nu face acelaşi lucru. Constantinescu este „motorul” echipei în atac, alături de alte trei-patru jucătoare, dar nu de Puiu. La ceea ce a jucat ea în primele două luni din acest an, nu ştiu dacă există ceva argumente pentru a fi convocată”, a declarat Gheorghe Tadici înaintea Trofeului Carpaţi, desfăşurat în perioada 20 – 21 martie la Cluj-Napoca.
Evoluţia acesteia a continuat să lase de dorit şi în ultimele jocuri, iar antrenorul zălăuan a mai tras un semnal de alarmă după partida de la Roman. „Sunt total nemulţumit de evoluţia Dianei Puiu, care este una dintre cele mai bine cotate jucătoare din punct de vedere salarial, dar care nu ajută echipa, din contră, în superioritate numerică a dus echipa din Roman la trei goluri în faţa noastră, a afirmat Tadici.
Alături de Claudia Constantinescu, la echipa naţională a fost convocată şi pivotul Crina Pintea, jucătoare chemată la naţională şi pentru Trofeul Carpaţi. Pintea a participat cu naţionala României şi la Campionatul European din luna decembrie a anului trecut, desfăşurat în Ungaria şi Croaţia.
Stagiul de pregătire din perioada 14 – 19 aprilie se va desfăşura la Cheile Grădiştei, însă din cele 20 de jucătoare convocate de suedezul Ryde nu vor face parte Neagu, Ungureanu, Nechita, Buceschi, Marin şi Ardean Elisei.
Lotul convocat pentru acţiunea de la Cheile Grădiştei: portari – Dedu, Muntean, Şerban; extreme – Hotea, Curea, Chiper, Pârvuţ, pivoţi – Manea , Chintoan, Pintea; linia de nouă metri – Brădeanu, Zamfirescu, Constantinescu, Perianu, Zamfir, Geiger, Vizitiu, Popa, Mihalshi şi Vădineanu.
La barajul de calificare la Campionatul Mondial programat în luna decembrie a acestui an, în Danemarca, România va înfrunta Serbia, „dubla” dintre cele două fiind programată în luna iunie.

Leave a Comment