HC Zalău are din nou jucătoare convocată la lotul naţional de senioare

Fără doar şi poate, Dana Abed-Kader este jucătoarea momentului la Handbal Club Zalău nu doar prin prisma golurilor marcate, ci şi a jocului prestat în primele partide din acest sezon. Nu mai puţin de 47 de goluri a înscris Dana Abed-Kader în primele şase etape din acest an, dintre care, 14 au fost marcate doar în runda inaugurală, împotriva celor de la CSM Bucureşti. Considerată una dintre „jucătoarele surpriză” convocate la naţionala de senioare a României pentru acţiunea ce urmează să se desfăşoare la Cluj-Napoca, în perioada 20 – 23 octombrie, Dana Abed-Kader este o jucătoare polivalentă, iar convocarea la echipa naţională nu pare neapărat o surpriză pentru handbalista de 23 de ani, chiar dacă este o premieră.

22 de jucătoare au convocat selecţionerii Tomas Ryde şi Costică Buceschi pentru acţiunea de la Cluj, alături de handbalista de la HC Zalău existând alte patru nume noi: Sorina Târcă, Bianca Bazaliu, Sonia Seraficeanu şi Patricia Vizitiu.

În lotul care va participa la acţiunea de la Cluj nu se regăsesc câteva nume importante, precum Cristina Neagu, Denisa Dedu, Yulyia Dumanska, Gabriela Perianu, Mădălina Zamfirescu şi Crina Pintea.

Laura Moisă şi Ana Maria Savu (fostă Dragut) sunt jucătoarele importante convocate în ultimii ani, dar care nu se regăsesc acum în lot. Cea de-a doua este o fostă jucătoare a echipei zălăuane şi, deşi a fost convocată pentru partidele cu Ucraina şi Insulele Feroe, nu a mai fost chemată pentru acţiunea de la Cluj. Costică Buceschi a explicat că  handbalista este departe de forma pe care a arătat-o la Zalău, evoluând foarte puţin şi la actuala echipă de club – SCM Râmnicu Vâlcea.

Acţiunea de la Cluj este ultima dinaintea începerii pregătirii pentru Campionatul Mondial din Japonia (30 noiembrie – 15 decembrie), antrenorii şi Federaţia Română de Handbal urmând să stabilească în perioada următoare numărul jucătoarelor care vor face deplasarea la Kumamoto.

Ultima convocare venită pe adresa Clubului HC Zalău din partea FRH pentru naţionala de senioare a fost în luna martie a acestui an, pentru portarul Paula Teodorescu,  dar mamangerul Gheorghe Tadici a refuzat convocarea acesteia, având în vedere că era chemată ca al treilea portar.

 

 

Leave a Comment