HC Zalău, aproape de o remiză în faţa campioanei României

Deşi a avut în faţă campioana ultimelor două ediţii ale Ligii Naţionale, HC Zalău a fost joi la un pas de o mare surpriză. Echipa condusă de Gheorghe Tadici a condus la pauză formaţia SCM Râmnicu Vâlcea cu 15 – 14, iar diferenţa putea să fie chiar de două goluri, dacă Elena Mitrache nu ar fi ratat o aruncare de la 7 metri. Prima repriză a fost una de „care pe care”, cu Zalăul în avantaj în primele minute, apoi Vâlcencele au fost cele care au avut avantaj minim pe tabelă. Echipa lui Tadici a revenit în final, s-a desprins la 15 – 13, dar gruparea din Zăvoi a beneficiat de o aruncare de la 7 metri, transformată de Elena Florica în ultimele secunde.

În partea a doua, Tadici nu a mai avut-o în teren pe Mouna Jlezi, singura jucătoare străină din lotul Zalăului, aceasta primind a treia eliminare şi, implicit, cartonaşul roşu. Chiar şi în aceste condiţii, Zalăul a ţinut aproape, iar diferenţa de patru goluri în favoarea vâlcencelor s-a făcut abia în ultimele minute, când Zalăul a fost sancţionată şi cu o eliminare de două minute la Tatyana Prycop. Scorul final a fost 31 – 27 în favoarea campioanei României, la finalul unui joc în care fetele lui Tadici au avut o evoluţie notabilă.

„Am jucat aproape 45 de minute de la egal la egal cu adversarele noastre. Ele au avut mai multe soluţii decât noi, iar acest lucru s-a văzut în finalul jocului. Am comis şi noi câteva greşeli tehnice în final, dar au fost şi câteva decizii eronate de arbitraj. Trebuie specificat faptul că am jucat împotriva echipei care a terminat pe primul loc în România în ultimele două sezoane, un club cu multe jucătoare străine, de echipă naţională. Fetele s-au bătut cât au putut, cu toate că au avut în faţă jucătoare cu contracte mult mai mari. Au ieşit în evidenţă Paula Vişan, Mihart, Dindelegan şi Severin. Urmează să ne pregătim cât mai bine pentru cele două meciuri rămase din tur. Dacă vom face 21 de puncte, va fi bine, iar dacă vom obţine două victorii şi vom ajunge la 24 de puncte, va fi extraordinar”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

După 12 etape, HC Zalău ocupă locul opt în Liga Naţională, cu 18 puncte, iar în ultimele două runde ale turului va întâlni Rapid Bucureşti şi CSM Slatina.

One Thought to “HC Zalău, aproape de o remiză în faţa campioanei României”

  1. Suporter

    Joc fantastic si curajos pentru Hc Zalau, echipa cu multe jucatoare sub 23 de ani si fara straine de top cu niste contracte nesimtite de 5-6000 de euro , ca la majoritatea echipelor din Liga Nationala ! Bravo HC Zalau, bravo Tadici !!!!!!

Leave a Comment