HC Zalău a transferat o altă Georgiana pe postul de pivot

Pivotul Georgiana Bazon a fost transferată sub formă de împrumut de la CSM Bucureşti, luându-i locul fostului căpitan, Georgiana Ciuciulete, ajunsă în această vară la ASC Corona Braşov

HC Zalău a încheiat duminică seria achiziţiilor pentru viitorul sezon, după ce a reuşit să o transfere la echipă pe Georgiana Bazon, handbalistă aflată sub contract cu noua campioană a României, CSM Bucureşti.
„Georgiana Bazon este o handbalistă cu un joc bun pe faza de atac, dar mai ales pe cea de apărare. Sper să îşi intre repede în formă, pentru că CSM Bucureşti a început pregătirile mai târziu decât noi”, a declarat Gheorghe Tadici despre jucătoare pe care şi-a mai dorit-o în această vară HCM Roman, CSM Ploieşti şi HC Dunărea Brăila. De altfel, handbalista a şi fost aşteptată duminică să se alăture clubului HC Dunărea Brăila, care a plecat într-un stagiu de pregătire la Sfântu Gheorghe, dar în acele din urmă a ajuns la formaţia condusă de managerul Gheorghe Tadici.
Bazon a început handbalul la CSS Bucureşti, echipa de la care a şi fost convocată la lotul naţional de junioare la vârsta de 14 ani. A mai evoluat la Chimia Râmnicu Vâlcea şi la CSM II Bucureşti, cu ultima clasându-se pe locul patru în Divizia A la finalul sezonului trecut.
Handbalista provine dintr-o familie de sportivi, tatăl său practicând judo, iar mama sa, canotaj, ambii fiind foşti sportivi la Dinamo Bucureşti. Mama sa, Adriana Chelariu, a fost multiplă medaliată olimpică şi mondială la canotaj, iar tatăl ei, Victor Bazon, campion naţional la judo. Georgiana Bazon este a cincea jucătoare transferată de HC Zalău în această vară, după Anca Onicaş, Teodora Bloj, Larisa Tamaş şi Sabine Klimek.
Georgiana Bazon este născută în 11 ianuarie 1995 şi are o talie de 1,85 metri, iar la formaţia zălăuană a ajuns sub formă de împrumut pentru o perioad[ de un sezon.

Leave a Comment