HC Zalău a ţinut în şah campioana României mai bine de 40 de minute

Învinsă la o diferenţă de două goluri, 23 – 25, miercuri, pe teren propriu, de Rapid Bucureşti, HC Zalău nu s-a prezentat deloc rău în faţa campioanei en-titre. Echipa lui Tadici a condus până în minutul 42, iar dacă Rapidul nu o avea pe Denisa Şandru (fostă Dedu) într-o zi de graţie în poartă, Zalăul ar fi punctat probabil prima victorie după o pauză de mai bine de trei luni.

Scorul l-au deschis rapidistele, în minutul 2, prin Lopez şi s-au mai aflat la conducere până în minutul 7, după care, Zalăul a preluat iniţiativa. Prycop a egalat la 3 în minutul 9, printr-o aruncare de la 7 metri, apoi a urmat o prestaţie foarte bună a echipei lui Tadici. Formaţia de la poalele Meseşului s-a desprins la şase goluri, 10 – 4 în minutul 18, iar spetatorii prezenţi în număr mare la sală începeau să spere tot mai mult la o surpriză din partea favoritelor. Finalul primei părţi nu a mai fost, însă, la fel de bun, iar oaspetele s-au apropiat la 12 – 11 până la pauză. Primele zece minute din partea secundă au fost tot ale Zalăului, care a continuat să conducă până în minutul 43, când Rapidul a egalat la 18, prin Polman, preluând apoi conducerea până la final. Antrenorul Gheorghe Tadici a văzut finalul din tribună, primind cartonaşul roşu, apoi pe cel albastru din parta arbitrilor clujeni, Badiu şi Barbu, care au avut o serie de decizii controversate. Zalăul a şi ratat foarte mult în jocul de miercuri, unele ocazii fiind chiar din situaţie de „unu la unu”. Jocul s-a încheiat cu victoria la două goluri a Rapidului, care se menţine pe poziţia secundă, cu 46 de puncte, în timp ce Zalăul rămâne pe locul 12, cu 10 puncte.

Cele mai multe goluri pentru HC Zalău au fost marcate de Roberta Stamin şi Andreea Mihart, fiecare cu câte cinci reuşite, în timp ce pentru Rapid, Marta Lopez Herrero şi Lorena Gabriela Ostate au fost cele mai bune marcatoare, cu câte 4 goluri.

Următorul meci pentru echipa condusă de Gheorghe Tadici este programat în 30 martie, pe terenul celor de la CSM Târgu Jiu.

One Thought to “ HC Zalău a ţinut în şah campioana României mai bine de 40 de minute”

  1. […] Învinsă la o diferenţă de două goluri, 23 – 25, miercuri, pe teren propriu, de Rapid Bucureşti, HC Zalău nu s-a prezentat deloc rău în faţa campioanei en-titre. Echipa lui Tadici a condus până în minutul 42, iar dacă Rapidul nu o avea pe Denisa Şandru (fostă Dedu) într-o zi de graţie în poartă, Zalăul ar fi punctat probabil prima victorie după o pauză de mai bine de trei luni. Scorul l-au deschis rapidistele, în minutul 2, prin Lopez şi s-au mai aflat la conducere până în minutul 7, după… Citeste mai mult […]

Leave a Comment