HC Zalău a produs o nouă surpriză în Liga Naţională

După victoria în faţa celor de la Dunărea Brăila şi după ce a ţinut în şah marele CSM Bucureşti, Handbal Club Zalău a obţinut joi un nou succes în faţa unei echipe mai bine cotate din Liga Naţională. Echipa lui Tadici a învins cu scorul de 26 – 24 CS Măgura Cisnădie, o formaţie ce aspiră la un loc de cupă europeană. Echipa lui Tadici a intrat cu avantaj de trei goluri la cabine după primele 30 de minute, 13 – 10, după ce Măgura a avut 9 – 7 în minutul 21. Cisnădie a condus cu 3 – 0 în debut, iar Zalăul a egalat pentru prima dată în minutul 11, la 4 – 4, după o aruncare de la şapte metri transformată de Alexandra Severin. Zalăul a avut un final de primă repriză foarte bun, marcând de patru ori consecutiv în ultimele şase minute, iar de la 10 – 9 în favoarea celor de la Cisnădie, scorul a devenit 13 – 10 în favoarea zălăuancelor.

În partea secundă, Zalăul s-a aflat tot timpul la conducere, cea mai mare diferenţă de scor fiind de şase goluri.

Cea mai bună marcatoare a Zalăului a fost Alexandra Dindiligan, cu 9 goluri, iar de la Cisnădie, Blazevic a înscris cele mai multe goluri – 13.

După victoria cu Măgura Cisnădie,  HC Zalău a acumulat 27 de puncte, menţinându-se pe poziţia a IX-a, la nouă puncte avans faţă de ocupanta locului 10, SCMU Craiova şi la trei puncte în spatele ocupantelor locurilor şapte şi opt, Rapid Bucureşti şi Gloria Bistriţa.

Vineri, începând cu ora 17:45, formaţia zălăuană se va duela cu Universitatea Cluj.

Leave a Comment