HC Zalău a oferit handbal de calitate în ultimele două jocuri din cadrul primului turneu al returului

Învinsă la o diferenţă de trei goluri în primele dou jocuri ale turneului desfăşurat săptămâna trecută, la Bistriţa, de Minaur Baia Mare şi de Gloria Bistriţa, Handbal Club Zalău a avut o cu totul altă prestaţie în partidele cu HC Dunărea  Brăila şi CSM Bucureşti. Echipa lui Tadici a învins formaţia din Brăila cu 29 – 28, după ce brăilencele au avut la pauză 16 – 14. A fost o partidă tensionată, mai ales în final, dar Zalăul a gestionat bine ultimele secunde, când Brăila a avut ultimul atac la scorul de 28 – 29. Mitrache şi Severin au fost cele mai bune marcatoare ale Zalăului, ambele cu câte şapte reuşite.

Ultimul joc al turneului a fost cel cu marele CSM Bucureşti, o formaţie cu jucătoare „una şi una”, străine titulare în echipele lor naţionale. Smeets, Lazovic, Omoregie, Martin Berenquer, Pintea şi Neagu au fost jucătoarele cărora tinerele handbaliste ale Zalăului au trebuit să le ţină piept. Şi chiar au făcut-o foarte bine, reuşind chiar să conducă la pauză cu 15 – 12, spre surprinderea tuturor celor care au urmărit partida. Marele CSM Bucureşti a fost ţinut în şah şi în partea a doua, dar Elena Mitrache a irosit o aruncare de la 7 metri la scorul de 25 – 26, după care bucureştencele s-au desprins la două goluri când mai erau şapte minute de joc, iar diferenţa din final a fost tot de două lungimi, 27 – 29.

La finalul partidei, nu au lipsit contrele între cei doi antrenori, Adrian Vasile – actualul selecţioner şi Gheorghe Tadici – fostul selecţioner.

„E o victorie muncită până la ultima fază. Cred că atunci când joci împotriva echipei pe care o antrenează domnul Tadici e foarte clar că trebuie să joci împotriva unei echipe care joacă un fel de handbal-rugby și trebuie să fii pregătit tot timpul pentru niște atacuri foarte lungi, pentru niște jucătoare care se sacrifică aproape la fiecare fază să încerce să dea gol. Și deși situația asta sună foarte bine, sună și foarte trist, pentru că, pentru mine, handbalul care se joacă astfel este mort la nivel internațional și ca și calitate suntem foarte slabi, însă ca nivel de motivare și ambiție este un lucru foarte bun. Revenind, a fost o victorie muncită, în care a trebuit să trecem prin multe stări, să dăm dovada valorii și maturității noastre ca să câștigăm acest meci”, a declarat Adrian Vasile.

„S-a întâmplat ceea ce trebuia să se întâmple. Din cauza faptului că nu sunt lăsați să mai și piardă, măcar atunci când merită, au probleme în Liga Campionilor. O asemenea echipă, cu selecție de la cinci echipe naționale plătite regește să aibă obiectiv campionatul ? Cred că Liga Națională ar trebui să se împartă în două – cele 4-5 echipe sau câte or fi cu contractele astea nesimțite de la 6000 de euro în sus  și a doua ligă, cu pălmașii care lucrează pe salarii până în 3000 de euro. Reiterez faptul că nu se găsesc resurse pentrun pensionari, însă se găsesc pe la primării și consilii județene sume din astea fabuloase, de zeci de milioane de euro și pentru ce? Ca să pregătim jucătoarele altor echipe naționale. Noi jucăm handbal-rugby ? Nu pot să cobor la nivelul unuia care până acum n-a făcut absolut nimic în handbal, nu a câștigat nimic. Să vă spun ceva, dacă el ar fi fost antrenor la echipa mea, poate că nu retrograda de pe ultimul loc, dar sigur retrograda, nu numai el ci și alți așa-ziși antrenori de contracte mari, dar cărora le tremură picioarele în situații dificile și trebuie să le spună jucătoarele ce să facă. Chiar dacă se mai naște o dată, Adrian Vasile nu va putea să obțină nici măcar 50% din performanțele mele”, a fost reacţia lui Tadici.

Pentru HC Zalău urmează în aceste zile al doilea turneu din cadrul returului. Joi, începând cu ora 16, echipa lui Tadici se duelează cu Măgura Cisnădie, iar vineri, de la 17:45, cu Universitatea Cluj-Napoca.

Leave a Comment