HC Zalău a început cu două eşecuri turneul de la Bistriţa

Returul Ligii Naţionale de handbal feminin a debutat în această săptămână, cu un turneu ce cuprinde patru etape. Pentru HC Zalău este cel mai dificil turneu din partea a doua, având în vedere adversarii pe care-i întâlneşte în acest debut de retur: Minaur Baia Mare, Gloria Bistriţa, HC Dunărea  Brăila şi CSM Bucureşti.

Zălăuancele conduse de Gheorghe Tadici au început cu două înfrângeri, ambele înregistrate în finalul partidelor cu Minaur Baia Mare şi Gloria Bistriţa. Jucătoarele de la poalele Meseşului au avut momente bune în ambele dispute, dar în duelul cu Minaur, Zalăul a ratat trei aruncări de la 7 metri în final, care au contat enorm în economia jocului, mai ales că băimărencele s-au impus la trei goluri, 32 – 29. Diferenţa a fost de trei goluri şi în disputa cu Gloria Bistriţa, 29 – 26 împotriva bistriţencelor, Zalăul ratând două aruncări de la 7 metri şi în acest joc.

„Am fost aproape de rezultate bune în ambele partide, dar lipsa de experienţă, pe de-o parte, dar şi alţi factori, pe de altă parte, au făcut să nu obţinem rezultate favorabile. Am ratat trei aruncări de la 7 metri în finalul meciului cu Baia Mare, iar în cel cu Bistriţa am mai ratat două, dar şi alte opt situaţii de „unu la unu”. Extremele au avut o evoluţie foarte slabă, iar în jocul al doilea nu ne-a ajutat nici evoluţia portarilor. Ştiam de la început ce ne aşteaptă, fiindcă întâlnim echipe de cupe europene, cu jucătoare de naţională, plătite cu mii de euro din banul public, lucru pe care l-am mai spus de atâtea ori. Sper ca cineva din Camera Deputaţilor să se sesizeze şi să limiteze bugetul din banul public pentru salariile jucătorilor. Sunt echipe fără identitate românească, cu jucătoare ce merg la echipele lor naţionale şi apoi vin şi joacă împotriva României”, a declarat managerul Zalăului, Gheorghe Tadici.

Organizare „de-a râsu’ – plânsu’” la turneul de la Bistriţa

O parte din jocurile programate în aceste zile la Bistriţa se desfăşoară în Sala Polivalentă, iar altele în cea a Liceului cu Program Sportiv, unde a jucat şi Zalăul primele două dispute. După meciul cu Gloria, Tadici a rămas în sală pentru a urmări partida dintre SCM Râmnicu Vâlcea şi CSM Slatina, dar după numai 10 minute de joc, profesorul zălăuan a fost poftit în afara sălii de unul dintre oficiali, potrivit gsp.ro.

Anunţat că nu are voie în sală decât la meciurile echipei sale, Tadici i-a răspuns oficialului că este membru în Consiliul de Administraţie al FRH, însă acesta din urmă nu a cedat, iar Tadici a părăsit sala fără a opune rezistenţă. Conform sursei mai sus citate, în timp ce părăsea sala, Tadici a fost poftit înapoi de oficialii FRH, care şi-au cerut scuze, afirmând că Tadici are dreptul să rămână în sală, fiind membru al CA. „Voi vedeți pe cine lăsați în sală, m-ați găsit pe mine! La meciul meu cu Bistrița cred că au fost prezenți în sală jumătate din angajații Consiliului Județean. Ei cu ce drept au intrat la meci?”, a fost replica lui Gheorghe Tadici.

One Thought to “HC Zalău a început cu două eşecuri turneul de la Bistriţa”

  1. andrei

    ar trebui investit mai mult in sportul de masa si in copii.

Leave a Comment