HC Zalău, a cincea victimă a Braşovului în acest sezon

Cu patru victorii din tot atâtea partide în actualul sezon al Ligii Naţionale de handbal feminin, Corona Braşov nu a putut fi oprită nici la Zalău, de tânăra echipă a managerului Gheorghe Tadici. Cu Sorina Târcă în zi de graţie, formaţia de la poalele Tâmpei s-a impus cu 28 – 25, după ce la pauză, tabela indica 16 – 10 tot în favoarea oaspetelor. De altfel, Sorina Târcă a şi deschis scorul, marcând în primul minut pentru braşovence. Zălăuancele au ţinut aproape şi au restabilit egalitatea la cinci, dar Sorina Târcă a ieşit din nou în evidenţă, marcând de trei ori consecutiv la scorul de 6 – 6. De altfel, fiica fostei mari handbaliste, Mariana Târcă, a marcat nu mai puţin de 10 goluri în prima repriză. Oaspetele au intrat cu plus şase la vestiare, iar în partea secundă Zalăul a încercat să se apropie cât mai mult de formaţia adversă. A reuşţit să o facă la un singur gol, în minutul 45, 21 – 22, după care Braşovul a marcat de patru ori consecutiv. 24 – 28 a arătat tabela cu un minut şi 13 secunde înainte de final, însă, în ciuda faptului că Braşovul a fost sancţionată cu o eliminare de două minute, a şasea din acest meci, pentru zălăuance era prea târziu să mai revină. Zalăul a beneficiat de o aruncare de la şapte metri, ratată însă de Vrabie, după ce cu un minut înainte aceasta transformase o altă aruncare dictată de arbitri. Scorul l-a închis Zalăul, prin Dana Abed-Kader, iar Zalăul a suferit primul eşec pe teren propriu din actualul sezon.
Dana Abed-Kader a fost cea mai bună marcatoare a Zalăului, cu opt reuşite, iar de la oaspete, Sorina Târcă, cu 12 goluri.

În urma acestui eşec, Zalăul a coborât pe locul nouă, iar în etapa viitoare va evolua tot pe teren propriu, împotriva echipei SCM Gloria Buzău.
Rezultatele complete din etapa a V-a: HC Zalău – CSM Corona Braşov 25 – 28, Minaur Baia Mare – Rapid Bucureşti 37 – 22, CSM Slatina Măgura Cisnădie 21 – 28, HCM Slobozia – SCM Craiova 23 – 30, SCM Râmnicu Vâlcea – CSM Bucureşti 20 – 19, HC Dunărea Brăila – CSU Cluj-Napoca 33 – 25, SCM Gloria Buzău – Gloria Bistriţa-Năsăud 25 – 22.

 

foto: Mircea Pauşeniuc

Alte articole

2 Thoughts to “HC Zalău, a cincea victimă a Braşovului în acest sezon”

  1. Anonim

    Iar arbitri sunt de vina?

  2. Anonim

    Budget record annul acesta 3.000.000 lei adica 30 Millard’s pentru Tadici si e pe locul 9 !?!?!?!?

Leave a Comment