HC Zalău a cedat greu pe terenul Craiovei

Chiar dacă întâlnea una dintre formațiile clasate pe un loc de cupă europeană în sezonul trecut, HC Zalău a jucat cu multă ambiție miercuri după-amiaza, pe terenul Craiovei, unde a cedat la limită, 32 – 33 (15 – 16). Totuși, cu mai multă atenție în faza de apărare în ultimul sfert de oră, handbalistele zălăuane puteau să se întoarcă de la Craiova cel puțin cu un rezultat de egalitate. Echipa lui Tadici a avut avantaj de două goluri cu un sfert de oră înainte de final, 25 – 23, iar Klimec a irosit șansa de a-și duce echipa la trei lungimi distanță, ratând o aruncare de la șapte metri. Zalăului nu i-a mai ieșit nimic în următoarele cinci minute, iar oltencele Simonei Gogârlă au revenit de la minus doi la plus doi, ducând scorul la 27 – 25. Tabela a arătat 33 – 31 în minutul 58, după un gol primit prea ușor, printre picioare, de portarul Adina Mureșan, care până atunci făcuse o partidă foarte bună. Constantinescu a suprins apărarea Craiovei cu o aruncare „din poignet” și a făcut 32 – 33 când s-a trecut în ultimul minute de joc. Craiova a ratat ultimul atac, dar Zalăul a rămas în inferioritate numerică după eliminarea Claudiei Constantinescu. Trif s-a grăbit pe faza de atac, a trimis o pasă la intercepție, dar zălăuancele au recuperat mingea aproape de poarta Adinei Mureșan. Arbitrii au eliminat și o jucătoare din tabăra Craiovei, dar timpul era prea scurt ca Zalăul să mai poată înscrie. Echipa lui Tadici a beneficiat doar de o aruncare de la nouă metri după fluierul final, trimisă în zid de Diana Puiu.
Cea mai bună marcatoare a Craiovei a fost Georgescu, cu șapte goluri, iar pentru Zalău, cele mai multe goluri le-a înscris Constantinescu – 11.
Pentru HC Zalău urmează sâmbătă, de la ora 11, duelul de pe teren propriu cu CSM Ploiești, o formație care a făcut achiziții importante în pauza din această vară.

Leave a Comment