Handbalul zălăuan, la două ore de o nouă semifinală europeană

Duminică, de la ora 17 şi luni, începând cu aceeaşi oră, HC Zalău va susţine cele două manşe din sferturile de finală ale Cupei EHF, în faţa echipei spaniole, Itxako Navarra. Ambele jocuri vor avea loc în Sala Sporturilor din Zalău

HC Zalău este foarte aproape de a juca, pentru a doua oară consecutiv, o semifinală de cupă europeană. Handbalistele antrenate de Gheorghe Tadici vor susţine, duminică şi luni, ambele manşe din sferturile de finală ale Cupei EHF, urmând să întâlnească, pe teren propriu, formaţia spaniolă, Itxako Navarra.
“Ne dorim să accedem în semifinalele competiţiei, ceea e ar fi o realizare importantă, în primul rând pentru sportul românesc. În ultimii ani nu a mai fost nicio formaţie, şi aici fac referire la toate sporturile de echipă, care să joace două semifinale consecutive în cupele europene. Clubul Itxako a avut o prestaţie deosebită în Europa, în sezoanele precedente, dar, în urma crizei economice, clubul a avut de suferit, fiindcă o serie de jucătoare au plecat la alte echipe. Sper ca fetele să aibă o evoluţie bună şi constantă, să dea dovadă de atitudine şi să oferim un spectacol handbalistic publicului prezent”, a declarat managerul Gheorghe Tadici.
Prezent la conferinţa de presă organizată ieri, alături de managerul Gheorghe Tadici, preşedintele clubului zălăuan şi al Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc, crede şi el că numai o minune ar putea face ca Zalăul să rateze calificarea în semifinale. “Valorile s-au cernut până în această fază, rămânând, în faza sferturilor de finală, cele mai valoroase echipe. Cred că disputarea partidelor la Zalău este un beneficiu, în special pentru iubitorii de handbal, care vin constant la meciuri. Echipa spaniolă provine dintr-un handbal care, la nivel de echipă naţională înseamnă mult şi nu este de neglijat. Este clar că avem prima şansă, mai ales că jucăm ambele partide pe teren propriu. Trebuie însă să abordăm cu maximă seriozitate partidele, pentru că Itxako cu va face doar act de prezenţă la Zalău. Am avut un parcurs peste ceea ce ne-am propus în acest sezon de cupe europene. Ne dorim să accedem în semifinale, ceea ce ar însemna şi un bonus în zestrea de puncte pe care o are România. Am devenit o prezenţă constantă în cupele europene, iar Zalăul a fost, de-alungul timpului, un adversar redutabil. Sper să vedem două meciuri disputate, iar luni, după al doilea meci să avem bucuria de a obţine o calificare în semifinalele Cupei EHF”.
În primul tur al Cupei EHF, HC Zalău a eliminat formaţia islandeză, Valur Reikjavik, după 23 – 24 şi 22 – 21, iar în optimi a trecut de portughezele de la Juve Lis, după 25 – 14 şi 29 – 8.
Primul meci este programat duminică, de la ora 17, iar al doilea luni, începând cu aceeaşi oră, ambele fiind programate în Sala Sporturilor din Zalău. Cele două partide vor fi arbitrate de un cuplu din Ungaria, format din Katalin Pech şi Maria Vagvolgyi. Observator din partea Federaţiei Europene de Handbal a fost delegată sârboaica Svetlana Obucina. Preţul unui bilet la fiecare meci este de 5 lei.

Marius Morar

Alte articole

3 Thoughts to “Handbalul zălăuan, la două ore de o nouă semifinală europeană”

  1. Sportiv adevarat!!!

    Sforile s-au tras, banii ti-o dat prietenul Marc, puteti sa va jucati linistiti iar dupa sa beti ca porcii si sa mancati de sute de milioane la Han in timp ce va impartiti banii publici….Mii scarba de voi, cum mai aveti rusine sa apareti la media???Mai vinde Tadici vreo cateva meciuri ca se anunta criza mare….

  2. Vlasin

    @ Asa zisului „sportiv adev ” Esti un prostavan adevarat, nici de cum un sportiv. Mori in valul de ciuda in care te scalzi , anonimule de azi , de maine si dintotdeauna ! In mocirla cu tine !

  3. Anonim

    Iti da si tie bani Tadici si Marc sa raspunzi la coment-uri???Hai sa ne vedem smechere…da sigur esti un soarece de biblioteca….pana atunci sa-mi s…..p……cu mata!!!!

Leave a Comment