Handbalul juvenil zălăuan rămâne pe mâini bune

Valeria Motogna, port-drapelul delegaţiei României la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008, a devenit antrenor la Clubul Sportiv Şcolar Zalău în această vară, înlocuind-o pe Elena Tadici, care s-a pensionat. Fosta handbalistă pregăteşte grupa de junioare III (cadete) de la CSS Zalău, iar duminică a fost aproape de a obţine prima victorie în campionat. Tot la finalul săptămânii trecute, echipa de junioare I a obţinut prima victorie, câştigând duelul cu Viitorul Cluj, iar junioarele II au produs surpriza etapei, învingând HCM Baia Mare.

Nu mai puţin de patru meciuri de handbal s-au disputat la finalul săptămânii trecute la Zalău. Vineri a avut loc jocul dintre HC Zalău şi CSM Bucureşti, încheiat cu victoria oaspetelor, 37 – 23, iar sâmbătă, junioarele II pregătite de Gabriela Muntean au primit vizita echipei HCM Baia Mare. Chiar dacă au întâlnit liderul seriei, handbalistele zălăuane au avut o evoluţie foarte bună, reuşind să se impună la final cu scorul de 20 – 17, după ce la pauză, tabela a arătat 10 – 10. După revenirea de la vestiare, zălăuancele s-au desprins la 17 – 11, iar până la final nu au mai putut fi egalate. În etapa viitoare, programată sâmbătă, CSS Zalău va evolua pe terenul echipei CSS 2 Baia Mare.
Duminică au avut loc alte două meciuri de handbal, ambele desfăşurându-se în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău. În prima partidă, junioarele I de la CSS Zalău, pregătite de Dan Pavel, s-au impus cu scorul de 35 – 30, după ce la pauză au avut avantaj de patru goluri, 18 – 14. Cea mai bună marcatoare a meciului a fost zălăuanca Olivia Truţă, cu 17 goluri, o handbalistă de perspectivă care ar putea face parte din echipa de senioare a Zalăului într-un viitor apropiat. Următorul meci pentru junioarele I de la CSS Zalău este programat în 18 octombrie, echipa pregătită de Dan Pavel urmând să întâlnească tot pe teren propriu CSS 2 Baia Mare.
Weekend-ul s-a încheiat cu jocul dintre echipa de junioare III (cadete) de la CSS Zalău, conduse de pe margine de Valeria Motogna şi CSS 2 Baia Mare. Dacă în prima rundă, zălăuancele au punctat de doar patru ori în jocul de la Seini, pierzând cu scorul de 4 – 26, în etapa de la finalul săptămânii trecute s-a văzut o îmbunătăţire în jocul echipei antrenate de Valeria Motogna. Chiar dacă au început handbalul de o lună, jucătoarele de la CSS Zalău au jucat de la egal al egal cu formaţia băimăreană. Au fost, însă, şi momente în care lipsa de experienţă şi-a spus cuvântul, iar în finalul partidei, zălăuancele au ratat multe ocazii, chiar şi o aruncare de la şapte metri. Băimărencele s-au impus în final cu 19 – 17, dar cu mai multă atenţie la finalizare în ultimele minute, Zalăul putea obţine cel puţin un punct din acest duel.
După o carieră impresionantă de jucătoare, antrenoarea Valeria Motogna îşi doreşte să pună umărul la redresarea handbalului juvenil din Sălaj. „Îmi place să antrenez, dar este foarte greu să lucrezi cu copiii. Cel mai greu este să-i motivezi să facă anumite lucruri. Sper, însă, ca odată cu trecerea timpului situaţia să se schimbe în bine. Îmi doresc să pun umărul la creşterea nivelului handbalului juvenil din Sălaj. Am în echipă jucătoare bune, de perspectivă, dar este foarte greu să le fac să joace în echipă. În handbalul juvenil a fost o scădere în ultimii ani, iar motivele sunt diverse. Condiţiile materiale din cadrul clubului, lipsa de motivaţie… Pe unele dintre ele le motivează faptul că le antrenez eu, iar acest lucru mă bucură foarte mult”, a precizat noua antrenoare de handbal din cadrul CSS Zalău.
În etapa de duminică, echipa pregătită de Valeria Motogna va evoua pe terenul formaţiei Extrem Baia Mare.

Leave a Comment