UPDATE: Handbalistele lui Tadici ies din cursa pentru un loc de cupă europeană

HC Dunărea Brăila a câştigat sâmbătă seara la Zalău, după mai bine de trei ani, ultima victorie fiind obţinută în februarie 2012, când formaţia de la malul Dunării era antrenată de Ioan Băban. Scorul final al acelei partide a fost 25 – 24 în favoarea brăilencelor, iar acum diferenţa de la final a fost tot de un gol, 22 – 21.
Brăila a practicat un joc dur încă din primele minute, iar Zalăul nu a avut o evoluţie foarte bună pe faza de atac, mergându-se aproape „cap la cap” până spre finalul primei reprize. Formaţia condusă de Gheorghe Tadici s-a desprins de două ori la două goluri în debutul partidei, 3 – 1 în minutul trei şi 5 – 3 în minutul nouă, după care oaspetele au egalat la cinci în minutul 13. În minutul 24, Zalăul a refăcut avansul de două goluri, 10 – 8, menţinându-se la două lungimi până la finalul reprizei, când tabela a arătat 13 – 11.
Începutul părţii secunde a fost al oaspetelor, care au restabilit egalitatea la 13, dar Zalăul s-a desprins din nou, iar în minutul 43 a avut pentru prima dată avans de patru goluri, 19 – 15. S-a făcut 20 – 16 cu 14 minute înainte de final, însă ultimul sfert de oră a fost unul de coşmar pentru handbalistele lui Tadici.
Brăila a profitat de jocul haotic al zălăuancelor, care au făcut multe greşeli în special pe faza de apărare şi s-a apropiat la 19 – 21. Roxana Rob putea reface diferenţa de trei goluri, dar a ratat o aruncare de la şapte metri în minutul 50, iar până la final nu a mai funcţionat nimic în jocul Zalăului. Brăila a mai marcat de trei ori până la final, iar Zalăul nu a reuşit să înscrie nici în ultimul minut, când a avut atacul.
În urma acestei înfrângeri, formaţia zălăuană va juca pentru stabilirea locurilor 7 – 8, unde va întâlni CSM Ploieşti.
HC Zalău: Mihaela Cheţa, Ana Maria Inculeţ – Claudia Constantinescu (8), Diana Puiu (5), Georgiana Ciuciulete (3), Roxana Rob (2), Crina Pintea (2), Andrada Trif (1), Valentina Bardac, Loredana Ciunt, Costela Lazăr şi Adina Cârligeanu. Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor secund: Elena Tadici
HC Dunărea Brăila: Gabriela Borbe, Lăcrimioara Stan – Gabriela Perianu (8), Alina Czeczi (4), Adina Brot (3), Alina Horjea (3), Ada Moldovan (2), Raluca Irimia (1), Anastasia Boldyreva (1), Irina Marchideanu şi Nicoleta Eşanu. Antrenor: Alexandrina Soare.

Leave a Comment