Handbalistele de la HC Zalău, alături de campionii mondiali din ’74

Steaua Bucureşti rămâne, în continuare, echipa de fotbal din România cu cel mai bun rezultat european la nivel de cluburi. 7 mai 1986 reprezintă o dată memorabilă, „roş-albaştrii” câştigând Cupa Campionilor Europeni, după ce au învins la penalty-uri FC Barcelona.
Însă, clubul din Ghencea se mândreşte cu rezultate deosebite şi la alte discipline, echipa de handbal masculin câştigând de două ori Liga Campionilor, în anii 1968 şi 1977. O parte dintre componenţii echipei Steaua din ’77 au făcut parte şi din naţionala masculină ce avea să câştige titlul mondial în ’74.
Campionii de la Steaua sărbătoresc cei 40 de ani de la câştigarea ultimului trofeu al Ligii Campionilor la Fundata – Cheile Grădiştei, eveniment la care a fost invitată şi echipa feminină, HC Zalău.
„Am fost invitaţi la Cheile Grădiştei de campionii mondiali din 1974 şi câştigătorii Ligii Campionilor la un eveniment ce serbează 40 de ani de la câştigarea ultimului trofeu european. Au fost şi sunt nişte titani ai handbalului, însă este foarte trist că handbalul masculin românesc a decăzut foarte mult în ultimii ani. Dar, aceasta este o altă poveste”, a declarat Gheorghe Tadici.
În ’86, Steaua învingea cu scorul de 13 – 11 Dukla Praga, într-o finală desfăşurată la Frankfurt, iar în 1977, tot în Germania, la Sindelfingen, „roş-albaştrii” aveau să câştige cu scorul de 21 – 20 finala cu ŢSKA Moscova.
De la Cheile Grădiştei, handbalistele zălăuane se vor deplasa la Slobozia, unde vor susţine vineri, începând cu ora 12, ultimul meci din acest sezon. Echipa pregătită de Tadici va întâlni Unirea Slobozia, HC Zalău având nevoie de o victorie în acest joc pentru a câştiga medaliile de bronz.

Leave a Comment