Handbal Club Zalău, pedepsit drastic de Federaţia Română de Handbal

Întrunită luni după-amiaza, pentru a dezbate evenimentele petrecute în timpul jocului dintre HC Zalău şi HCM Baia Mare, Comisia de Disciplină a luat măsuri extrem de drastice împotriva formaţiei zălăuane. Clubul condus de Gheorghe Tadici a fost amendat cu suma de 2.000 de lei, iar echipa va susţine următoarele trei jocuri de pe teren propriu fără spectatori. „Este inadmisibil ce se întâmplă. Voi face recurs la Comisia de Apel, iar dacă va fi cazul, vom merge până în instanţă”, a reacţionat tehnicianul zălăuan.

Federaţia Română de Handbal a programat luni după-amiaza o Şedinţă Extraordinară a Comisiei de Disciplină, ca urmare a mesajelor postate de jucătoarele Allison Pineau şi Melinda Geiger la finalul partidei dintre HC Zalău şi HCM Baia Mare, prin care, acestea au acuzat publicul zălăuan de rasism.
La şedinţă a fost prezent şi managerul echipei zălăuane Gheorghe Tadici, iar reprezentanţilor Comisiei de Disciplină li s-au pus la dispoziţie toate probele cerute.
Printre altele, oficialii FRH au solicitat explicaţii suplimentare din partea observatorului şi arbitrilor care au condus jocul, un punct de vedere al antrenorului Aurelian Roşca, dar şi al jucătoarelor Allison Pineau şi Alexandra Do Nascimento, un punct de vedere al clubului HC Zalău şi înregistrările video din partea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sălaj.
Decizia Comisiei de Disciplină, care va fi prezentată marţi şi în şedinţa Comisiei Naţionale pentru Combaterea Discriminării, programată la ora 12, a venit ca ca un taifun pentru clubul de handbal din Zalău.
„Clubul a fost amendat cu suma de 2.000 de lei, iar echipa va fi obligată să joace fără spectatori următoarele trei partide de pe teren propriu. Este inadmisibil ce se întâmplă. Cum poţi să iei asemenea măsuri împotriva unei comunităţi care a fost jignită extrem de dur de o jucătoare de handbal? Dacă probele şi părerile unor oficiali nu sunt luate în considerare, atunci, de ce mai sunt delegaţi la meciuri? Cei care au judecat cazul au spus că li se pare doar că se aud anumite scandări. Voi face recurs la Comisia de Apel, iar dacă va fi cazul, vom merge până în instanţă”, a declarat Tadici după aflarea măsurilor luate.
Managerul zălăuan va rămâne la Bucureşti până marţi, pentru a participa şi la şedinţa Comisiei Naţionale pentru Combaterea Discriminării.
Nimeni nu spune ca acei spectatori care au greşit să nu plătească, dar este absurd şi nedrept să te îndrepţi împotriva unei întregi comunităţi, la fel cum este de ciudat şi faptul că handbalista Melinda Geiger, componentă a echipei naţionale, pare să nu aibă deloc de suferit după acel mesaj dur făcut la adresa publicului zălăuan.

Alte articole

14 Thoughts to “Handbal Club Zalău, pedepsit drastic de Federaţia Română de Handbal”

 1. Tăunul

  Tadici, să ştii că ce se întâmplă este foarte admisibil, Zalăul a scăpat ieftin cu trei etape fără spectatori.

 2. Anonim

  INADMISIBIL ce a hotarat astazi Comisia de Disciplina a FRH, a fost o hotarare la comanda. Trebuie mers mai departe la Comisia Superioara-Comisia de Apel a FRH si, de ce nu, in instanta. RUSINE…

 3. Anonim

  RASISMUL TRBUIE PEDEPSIT MAI ASPRU! 2000 LEI AMENDA O GLUMA PROASTA!

 4. Anonim

  RUSINE RUSINE RUSINE!!!! Comisie de doi bani!!!

 5. Anonim

  O gluma prosta esti tu,daca vorbesti despre rasism trebuie si dovezi concrete nu afirmatii pe facebok

 6. Anonim

  Cea mai penibila hotarare! Geiger este cea mai proasta glume. Se da inteligenta pe cand prin comentariile ei demonstreaza contrariul, iar Pineau este ce care a instigat publicul si a injurat arbitrii si observatorul meciului. Ea cu ce se alege? Cu nimic, nimeni nu o trage la raspundere. De ce? Pentru ca ele sunt mandria Romaniei ca reprezinta tara in cupe, dar sa nu uitam ca aceste jucatoare au fost cele care au provocat prin comportamentul lor de doi bani. Cei care au fost in tribuna nu au fost rasisti, niste huiduieli nu inseamna rasism, dar se pare ca daca dramatizam reusim sa ajunge victime nationale, asa cum s.a zis prin ziare: ‘Pineau victima nationala’- PENIBIL!!

 7. Anonim

  PINEAU VS. ultrasi din zalau+calin onicas+marius morar 1000-0!!!!

 8. origo

  Ce mă distrez pe fraierii care pun botu la inepțiile pros(t)portului… Idioților, ați fost la meci? Să vă fie rușine vouă, masă brută ce sunteți. Vă asigur eu, că la meci nu a fost nici o scandare rasistă.

 9. Anonim

  2000? adica salariul lui ghita in 12 ore!

 10. Anonim

  Galerie de rahat pe HC Zalău ai îngropat !

 11. Anonim

  Ce-ar trebui sa faca Tadici ?! Cred ca-n primul rand sa condamne comportamentul propriilor fani…Pedeapsa e mult prea mica in raport cu cele intamplate! Asa ceva n-ar trebui sa existe pe nici un teren de sport din lume…Rusine, Tadici! Rusine, Zalau!

 12. @10.06

  @10.06 si 3-4 inapoiati si sclavi in tara lor adica oameni fara coloana .mizeri si caractere infecte. Muriti!

  1. Anonim

   Bine le mai zici, Gicule! Ce mare lider de galerie esti tu!

Leave a Comment