„Gură de oxigen” pentru Phoenix Şimleu Silvaniei

Phoenix Şimleu Silvaniei – Unirea Dej 3 – 2 (25 – 19, 19 – 25, 22 – 25, 27 – 25, 17 – 15)

Venită după un eşec usturător şi neaşteptat pe terenul nou-promovatei, Arcada Galaţi, formaţia pregătită de Mircea Abraham a arătat sâmbătă seara, pe teren propriu, un volei de calitate în faţa Unirii Dej, pe care a învins-o cu scorul de 3 – 2.
Phoenix Şimleu Silvaniei avea nevoie de victorie ca de aer pentru a mai spera la locul şapte, primul din play-out, care i-ar permite formaţiei şimleuane un parcurs accesibil în partea a doua a campionatului.
Tehnicianul Mircea Abraham a fost nevoit să improvizeze un sextet de bază fără universalul Răzvan Vîlcelean, care nu a putut evolua din cauza unor probleme de sănătate, iar în locul său l-a introdus pe secundul Ovidiu Teuşan. Jocul echipei a funcţionat aproape perfect în actul de debut, formaţia şimleuană apăsând pe acceleraţie exact în momentul potrivit. Dejul a avut 8 – 7 la prima întrerupere tehnică, dar, la cel de-al doilea time-out tehnic, Şimleul a avut avans de trei puncte, 16 – 13. Antrenorul Dejului, Victor Lazăr, a solicitat intreruprea jocului la scorul de 21 – 17 în favoarea gazdelor, dar Phoenix nu a mai putut fi oprită şi s-a impus la o diferenţă de şase puncte, 25 – 19.
Conştienţi, probabil, că pot ieşi din cursa pentru un loc pe podium dacă nu câştigă partida de la Şimleu, dejenii au început mult mai motivaţi parţialul secund, pe care l-au câştigat la 19, după ce au condus cu 8 – 6 şi 16 – 12 la cele două time-out-uri tehnice.
Oaspeţii au reuşit chiar să preia conducerea la seturi, adjudecându-şi actul al treilea cu scorul de 25 – 22, dar Abraham şi-a „trezit” jucătorii la timp, iar Şimleul a trimis meciul în setul decisiv, după ce s-a impus în prelungiri cu 27 – 25.
Tie-break-ul a fost cel mai disputat, cu multe răsturnări de scor, iar după schimbarea terenurilor, care s-a făcut la scorul de 8 – 6 în favoarea Şimleului, s-a mers „punct cu punct” până la final. S-a intrat chiar în prelungiri, unde Phoenix-ul a punctat de două ori consecutiv şi s-a impus cu 17 – 15.
„A fost un meci foarte tensionat, cu multe răsturnări de scor şi mă bucur că băieţii au jucat aşa cum mi-am dorit, au dat dovadă de maturitate în joc şi au avut o evoluţie exemplară. Este o victorie extrem de importantă pentru noi, savurată la maxim de publicul şimleuan, care a umplut sala, din nou, până la refuz. Jucătorii au avut încredere în ei şi au respectat sarcinile trasate înaintea partidei. Dacă am fi jucat aşa şi în meciurile anterioare, poziţia noastră din clasament ar fi fost cu totul alta în acest moment”, a precizat antrenorul Phoenix-ului, Mircea Abraham.
Phoenix Şimleu Silvaniei: Toth Gabor – Ovidiu Teuşan, Rade Dacovic, Ionuţ Rus, Şerban Paşcan, Nikolai Kostadinov şi Mihai Mărieş (libero). Au mai evoluat: Sergiu Ivan, Ionuţ Silaghi şi Paul Olar.

 

One Thought to “„Gură de oxigen” pentru Phoenix Şimleu Silvaniei”

  1. Anonim

    felicitari mircea

Leave a Comment